onsdag den 13. april 2011

Kartoffel/squash rösti med stegt kylling...

Nu er jeg tilbage i min helt egen form, ikke mere af det brokkeri fra i går - da jeg lavede det indlæg, var jeg en kende frustreret på mig slev, og det fik simpelthen lov at få afløb herinde, og til sidst måtte jeg også konkludere at hvis jeg ikke var hende, er jeg jo ikke mig, så det går nok alt sammen :)

I går fik vi (atter) en nem og let ret, nemlig en stor rösti toppet med salat og stegt kylling, mums det var lækkert! Men, jeg havde denne gang skiftet en del af kartoflerne med squash, men problemet var at squashen er en kende for "våd", så min rösti blev en smule smattet og svær at håndtere... en anden gang bliver det med mere kartoffel end denne gang, eller med fordel bare lave dem som små istedet for en stor!

Færdigbagt rösti...


Toppet med spæde salatblade, agurk og tomat
- jeg var ikke så innovativ igår, alt for meget læsning
fyldte mit lille hovede ;)


Til sidst den grillede kylling med stegte champignon,
drysset med peanuts og chili!
Kyllingen var stegt med lidt paprika og hvidløg.

Kartoffel/squash rösti
2 personer

Ingredienser:
 • 3 kartofler
 • 1½ squash
 • 1 løg
 • 1 peberfrugt
 • 1 æg
 • 2 spsk. rugmel
 • salt og peber
Tilberedning:
 1. Riv kartofler og squash groft og kram så meget væde du kan ud af blandningen.
 2. Skræl og halver løget og snit det fint. Peberfrugten snittes i fine tern, og begge dele blandes med kartoflerne og squashen.
 3. Bland mel og æg ned i massen og krydr med salt og peber.
 4. Her kan du vælge at stege dem på pande i små klatter, eller gøre som jeg og dele portionen i to, som jeg stegte et par minutter på hver side af en lille pande, og derefter lagde dem på en bageplade og gav dem ca. 20 min ved 210 grader.
 5. Det er lidt tricky at få dem vendt på panden i stor form, så jeg tog en stor tallerken i brug, vendte röstien ud på tallerkenen og derefter tilbage på panden med den ubagte side nedad - en kende besværlig, men det kan godt lade sig gøre :)
Man kan servere den som jeg gjorde, eller man kan servere den som tilbehør, ´men så synes jeg næsten at man skal vælge at lave dem i de små varianter.

Velbekommen!

- Maj :)

4 kommentarer:

 1. Hej Maj,

  Jeg ville lige sige goddag, da det er første gang, jeg er inde og besøge din blog. Men det er da bestemt ikke sidste gang, kan jeg se på de lækre opskrifter.
  Tillykke med vægttabet forresten, bare hæng i. Jeg har selv været på den vogn og tabte mig 27 kg - er nu ved at smide yderligere 5-7, fordi jeg skal giftes til sommer og gerne vil ligne en drøm i brudekjolen ;) Anyway, kender kun alt for godt både op- og nedturene ved den rutsjebanetur det er, at være på seriøs kur. Så ville bare lige sige godt gået. Glæder mig til at læse med og få inspiration til en masse god mad - so far er din tortilla-pizzasandwich kommer på min madplan til på søndag :)

  Med venlig hilsen
  Louise

  SvarSlet
 2. Uhmmm, hvor ser det GODT ud!! :-)

  Lige mad for mig....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. Hej Louise :)

  Velkommen til mit univers, som oftest handler om mad, og ind i mellem lidt andet :) :)

  Tusind tak for alle de pæne ord, det er altid dejligt at høre og ja, ind i mellem er det ikke så sjovt at skulle tabe sig, men resultatet er jo ikke til at klage over!

  Stort tillykke med dit forestående bryllup - det er jo fantastisk, der er ikke noget bedre end bryllupper, at få lov at fejre kærligheden, det er jo fantastisk!

  Jeg er rigtig glad for at kunne være til inspiration, og den tortilla pizza-sandwich, det er en af mine absolut favoritter, hurtigt, let og lækkert - så kan man ikke bede om mere!

  - Maj :)

  SvarSlet
 4. Hej Birthe,

  Det smagte også rigtig dejligt, til trods for at jeg bandede over den dumme rösti ikke helt ville som jeg ville... Men det gik alt sammen!

  - Maj :)

  SvarSlet