lørdag den 30. april 2011

Berlin del 1: Mad og drikke...

Hey Folks!
Som jeg skrev tidligere så var det en fantastisk tur til Berlin, jeg har været der 2 gange før med Manden, og denne gang var det med klassen, og det var en helt anden oplevelse - sjovt og fjollet!

Jeg har valgt at dele min Berliner tur på i forskellige dele, så I ikke bliver bombarederet med billeder og tekst, dette indlæg kommer derfor kun til at handle om det mad og drikke jeg indtog på min tur, og jeg kan love jer for, at det ikke var småting!

Vi tog afsted i mandags, og der brugte vi hele dagen på, det er lidt overvurderet at køre i bus i 9½ time! Så da vi endelig ankom til Berlin, tjekkede vi ind på vores hotel og skiftede tøj inden vi tog ud og fandt et sted vi kunne spise, alle sammen.

Vi fandt et sted i vores område, Kreuzberg, som havde plads til os alle, det hed noget med Barbecue Restaurant.

Min forret: Camembert

Vi var virkelig sultne efter en lang tur, så vi fik forret, jeg bestilte bagt camembert, men som I nok kan se, så er den mere friturestegt end den er bagt :S Men den smagte nu herligt alligevel, og da man skar i den, flød der varm lækker ost ud, så de var et plus!

Hovedretten

Til hovederet bestilte jeg denne ret, som I ikke kan se hvad er, da den er smurt ind i champignonsauce! Men kødet er kænguru, som jeg faktisk også spiste den første gang jeg var i Berlin - det smager rigtig godt. Det er en smule sejt i forhold til en mør bøf, men smagen er mørk som vildt og jeg synes det er ret lækkert.
Maden var okay, jeg spiste ikke kartoflerne da jeg var næsten mæt fra camemberten, men kødet skulle altså fortæres og den smagte nu også fortrinligt!

Lidt at drikke...


Til at skylde min mad ned, bestilte jeg en Berliner kindl, som jeg troede var en weissbier, men det viste sig at være en blanding mellem øl og lemonsodavand, det var en spændende oplevelse! Den smagte udemærket, og jeg kunne også finde på at drikke den igen - den kunne også fåes i en rød version, min var en grøn!

Maden var rigtig billig og faktisk ret lækker til prisen, men servicen var bare SÅ meget i bund, vi fik besked på selv at tænde vores lys, bestikket blev lagt på bordet og det skulle vi så selv dele ud, samt de glemte at give os vores brød, som alle de andre borde fik, og da det endelig kom, var det hårdt som sten!

Den anden fadæse, var at der slet ikke var styr på foretter og hovedretter, da vi fik al maden samtidig, det var bare ikke særlig spændene at sidde og spise det hele i et stort miskmask! Tjeneren var oven i det helt, virkelig ubehøvlet, og gnaven, så der blev vi enige om ikke at komme igen, til trods for meget rimelige priser, jeg regnede ud at jeg gav 112 kr. for en forret, hovedret samt drikkevarer ("øllen" og vand)

Om tirsdagen fik jeg dette:

Hovedret

Vi valgte en hyggelig italiensk restaurant der hed Amici Amici, og den var bare SÅ hyggelig og maden var virkelig fantastisk. Der var ingen der havde noget at sætte en finger på stedet, hverken maden, servicen eller vinen!
Jeg fik "Spaghetti Scampi" til hovedret, og den var bare fænomenal! Retten var så fuld af smag, pastaen havde bid, scampien var ikke kedelig og man var ikke overmæt da man havde spist.
Derfor havde jeg også plads til dette:


Uhhhmmm...

Når man skal have italiensk, så skal man jo have et stykke tiramisu! Og den var virkelig god, det eneste jeg var skuffet over, var at den ikke smagte mere af kaffe end den gjorde, det var meg, for alet diskret, for diskret!

Jeg fik en lækker hvidvin til maden, vi var nogle tøser der delte 2 flasker vin samt nogle flasker pellegrino vand (de havde ikke andet), for alt det, kom jeg kun af med 17 euro! For fantastisk mad, vin og service, det er et kup, så skal I til Berlin og er i Kreuzberg, så er Amici Amici et virkelig lækkert sted at besøge.

Efterfølgende tog vi videre til en sportsbar, da drengene skulle se fodbold, der havde de lækre drinks til 5 euro, de dyreste kostede 6,5. Jeg fik kværnet to i mig:


Så glad man er med en stor drink i hånden!
Dette er en virkelig lækker "Sex on the Beach"


Den bedste Piña Colada, frisk og lækker,
ingen klam fløde i denne her! Y U M!


Den sportsbar havde altså bare de bedste drinks ever, der skal jeg helt sikkert hen igen, næste gang vi skal til Berlin, ha ha ha... Jeg fik også senere på ugen drukket Mojitos, pyha hvor var de også gode, og til 5 euro, så var det jo bare for dumt ikke at kyle dem indenbords, ha ha ha...

Onsdag var vi i Mitte og spise, der kan man godt mærke at det er der de fleste turister holder til, for der er prisen noget højere end i Kreuzberg. Vi var nogle piger der ikke gad at spise italiensk 2 dage i træk, istedet fandt vi en restaurant der hed Emmas som havde god gedigen tysk mad:


Meget stor portion Jægerschnitzel!


Min ret: Saltimbocca med rosmarinkartofler

Det er meget sjældent at jeg får denne slags mad, men ind i mellem er det bare så skønt! Jeg fik den lækre saltimbocca som bare smagte skønt, den var lavet på kalv og omrullet med tørret skinke, den var saftig og mør!
Min veninde fik en kæmpe schnitzel, som også smagte rigtig godt, det eneste minus var at de ikke havde krydret paneringen, så der skulle et godt skud salt og peber til! De to andre piger der havde valgt at få schnitzel, havde bestilt kartoffelmos til, og den var smagt til med frisk timian og løgstykker, og den smagte himmelsk, det tror jeg at jeg selv skal afprøve!

Her var det en pebret omgang, da jeg skulle lægge næsten 20 euro for en enkelt ret og en 0,2 l. cola, hvor jeg på den italienske fik både vin, vand og to retter for samme beløb! Så ja, det kan godt betale sig at holde øje med hvor man spiser, og udkanten af Berlin er bare langt mere spændene og noget bedre for en SU sulten pengepung.


Fisketallerken...

Den sidste aften ville vi atter ud og spise i samlet flok, og blev enige om at tage tilbage til den italienske, da den jo var fremragende, men så kom jeg med en mindre fremragende ide, hvor jeg foreslog at vi prøvede noget andet, det skulle vi dælme aldrig have gjort - pyha!
Som I nok kan se på min tallerken, så  var den ret uinspirerende, og det lød ellers så lækker på menukortet, men ak, det var simpelthen så dårligt, det tror jeg godt at man kan fornemme på billedet... og det er mig selv der har taget en bid af guleroden - ha ha ha...

Til frokost fik vi som reglen noget hurtigt, oftest en sandwich, men en af dagene var vi ude i et outlet og der fik jeg denne crepe, og nøj hvor var den god!

Crepes med skinke og ost!

Choko-amok!

Der var en Lindt shop i outletten, og der gik vi lidt amok! Jeg købte først det i kan se øverst til højre, samt de to plader med salt og pebermynte, og det gav jeg ikke mere end 6 euro for, resten købte jeg ved mit andet besøg, det var en pose med 1 kg. chokolade (resten af billedet) som jeg kun skulle betale 9,5 euro for, det var jo for godt til at lade være med! Mmmm... 

Shop-Amok


Den sidste dag var vi lige forbi en Kaiser's og der kunne man få mange spændende ting, som I kan se :D Den lille Hello Kitty fik jeg dog af min veninde!
Popcornene er karamel popcorn, og der er intet gourmet over det, men hold nu op hvor jeg elsker det! Jeg fik også købt en masse speciel øl til Manden, da de kostede under en euro stykket, det er jo bare for billigt til at lade være!

Alt i alt var det et mix af gode og mindre gode mad oplevelser, men sådan er det jo altid! Næste gang jeg tager til Berlin, er der dog lige to steder jeg gerne vil prøve, det er Blockhouse, som findes mange steder i Berlin og Tyskland generelt, det er et steakhouse. Det andet sted er Vapiano, som også er mange steder i Berlin, og andre steder i verdenen og det er en italiensk restaurant.

Det må vidst være nok for denne gang, næste del kommer til at omhandle de forskellige seværdigheder jeg har besøgt.

- Maj :)
12 kommentarer:

 1. Velkommen tilbage Maj. Skønt at du har haft en god tur. Ser ud som om I har fået masser af spændende mad. Glæder mig til at høre mere om din tur :)

  SvarSlet
 2. Skøn reportage, nu bliver jeg jo sulten! Jeg skal klart huske den italienske restaurant, til vi skal til BERLIN igen, det er sådan en dejlig by :-)

  De to restauranter du nævner har jeg også på min liste, det har jeg faktisk haft hver gang.

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. Mums, mums og atter mums!
  Jeg er også blevet sulten nu, det ser virkelig ud til at have været en lækker mad og drikke-oplevelse og al den chokolade, uha gi mig, gi mig ;)
  Jeg har også Berlin på min seddel over byer jeg gerne snart vil til, og vil helst sikkert skrive den italienske restaurant ned, for den må være et besøg værd :)

  SvarSlet
 4. Hej Ditte :D
  Åh det er skønt at være ude og rejse, men det er nu bedre at komme hjem igen - til min egen seng og min dejlige Mand :D

  Der kommer mange flere billeder af skønne Berlin :)

  - Maj :D

  SvarSlet
 5. Hej Birthe :)

  Berlin er bare et mekka for spændene mad i su-venlige priser, det kan min pengepung OG mave rigtig godt lide - og Berlin skal altså bare opleves!

  Hvor er det sjovt at du har de samme restauranter på din to-do liste - ha ha ha... Vi tager afsted igen til næste år, så jeg håber virkelig at vi får prøvet dem der :D

  - Maj :)

  SvarSlet
 6. Hej Anne :)

  Åh ja, se at komme afsted til Berlin, det er alle tiders bedste by - og meget SU venlig, We Like! Altså en by hvor man kan få drinks til 5 euro, det kan ikke være til at tage fejl af - ha ha ha...

  Den italienske restaurant var virkelig et hit, vi var 15 mennesker der alle var mere end tilfredse med både maden, servicen og atmosfæren, samt ikke mindst priserne, så meget værd at besøge :D Den hed AMICI AMICI, Kreuzberg.

  - Maj :)

  SvarSlet
 7. Hej Maj,
  hvor ser det hele lækkert ud, og hvor er det dejligt du gider dele din oplevelse med os:)
  Jeg tænkte om du kan anbefale nogen hoteller i Berlin? Når du har været afsted tidligere, har i så kørt eller fløjet derned?

  Kh. Dorthe

  SvarSlet
 8. Uuuhmmm, Maj, SIKKE EN FORTÆLLING! Jeg sidder bogstavelig talt og savler ned i tastaturet, og det går bare slet ikke, for jeg har besluttet mig for at være sund (igen igen!).
  Lyder som en suveræn tur.
  MÅ altså snart til Berlin - nu har jeg fået ENDNU mere lyst!
  Kh. Eva
  PS: Nårh ja... også de drinks dér - altså - MUMS :-D

  SvarSlet
 9. Hej Dorthe :)

  Jamen det var såmænd så lidt, denne blog handler om alle mine passioner, og rejse er en passion jeg ville ønske jeg kunne gøre mere ud af - men sådan er det jo nok for de fleste ;D

  Når Manden og jeg har været afsted, så har vi taget bilen, det har ikke taget meget mere 6-7 timer at køre derned! Jeg ved at det ikke tager meget mere end 1-1½ time i fly, men hvis man gerne vil se noget der ligger i udkanten af Berlin, som fx. Sachsenhausen, så er det meget rart at have en bil med!

  Af hoteller, har jeg boet på Ramada Hotel, de ligger forskellige steder i Berlin bl.a Mitte og Alexander Platz, men den vi boede på lå i udkanten, i Østberlin. Det er nogle fine hoteller, ikke noget fancy, men heller ikke dårligt på nogen måde.
  På denne studietur, boede vi på noget der hed Aletto Jugendhotel, det var en noget ringere standard end jeg er vant til, det minder meget om hostels, men der var god service og smilende betjening :D

  Håber det hjalp en lille smule ellers skriver du endelig bare igen!

  - Maj :)

  SvarSlet
 10. Hej Eva :)

  Uha, alt det savleri, det kan ikke være godt for tastaturet - ha ha ha...

  Berlin skal helt sikkert opleves, du er jo godt nok lidt langt væk fra byen lige p.t men når du en dag vender snuden mod det kolde nord, så er staden kun 6-7 timer væk - det er ret fantastisk!

  Rent madmæssigt, så er der alt mellem himmel og jord - årh får jo helt lyst til at tage tilbage nu...!

  - Maj :)

  SvarSlet
 11. Velkommen hjem (selv om det er ved at være nogle dagen siden nu) :)
  Det ser ud til at i oplevede en masse ting og fik en masse god mad.

  Jeg kan absolut anbefale Vapiano. Vi var inde at spise der 2 gange da vi var afsted, og så på en 3 dages tur. SÅ godt var det :) Og sjovt nok, fik jeg også en pastaret med scampi og Tiramisu :)

  SvarSlet
 12. Hej Olivia :)

  Uhhh nu fortryder jeg virkelig at vi ikke kom ind og spiste på Vapiano, jeg har heller ikke hørt andet end gode ting om det sted, så det SKAL bare afprøves næste gang!!!

  Og Scampi og Tiramisu, så bliver det bare ikke bedre - muuums!

  - Maj :D

  SvarSlet