Arj! Der har været mus i min leverpostej... ha ha ha...
Jeg har længe leget med tanken om at bage min egen leverpostej - og da jeg nu fik de dejlige damer på besøg, skulle det være!
Jeg blev dog nød til at lave den 3 gange før det lykkedes mig at få den helt perfekt! Første opskrift jeg brugte, der fik den bare den mest beske timian smag - puha, det var slet ikke godt! Den anden opskrift jeg brugte, blev noget nær uspiselig da den mængde af peber der skulle i simpelthen smagte så kraftigt igennem - jeg elsker peber, men det her blev for meget!
Så det endte med at jeg tog den første opskift og modificerede den lidt, brugte ikke noget timian, da den fik en rigtig skøn konsistens og farve, og den blev helt som den skulle være - YUM!
Jeg skriver den som jeg lavede den:
Leverpostej
ca. 4x4,2 liters forme
Ingredienser:
- 250 g. smør
- 500 g. svinelever
- 2 løg hakket
- 2 æg
- 1 dl. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 1 tsk. allehånde
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk.peber
Tilberedning:
- Smelt smørret i en gryde og lad køle lidt ned.
- Smid alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og blend det sammen med smørret, til det er en ensartet og glat masse.
- Fyld massen i formene og stil formene i et vandbad og bag dem ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Konsistensen og smagen blev rigtig lækker, og jeg har tænkt mig at lege lidt med opskriften, fandt nemlig også en hvor man putter moste kartofler i, så det ikke er så fed en leverpostej, det bliver spændende at se hvordan det bliver!
Inspirationen til min leverpostej fandt jeg her hos Piskeriset.
Velbekommen!
- Maj :)
Jeg kan godt lide, at du har lavet den i et hjertefad - det er da en skøn måde at servere leverpostej på :-)
SvarSletHav en skøn påske!
Tak skal du have - jeg synes lige den blev peppet op istedet for i en folieform, når nu man får dejligt besøg :D :D
SvarSletOg lige over med påsken, håber den vil stå på masser af hygge og lækker mad (og det er jeg slet ikke i tvivl om at den vil ;D)
- Maj :)