lørdag den 23. april 2011

Muffins...

I dag står den atter på påskefrokost - dog uden undertegnede, da hun stadig ligger i sengen med mavekramper, som åbenbart er en bi-virkning af den lille salmonella forgiftning jeg har tiltrukket mig, åh ja, sådan er livet så træls og uretfærdig! Men det går meget bedre i dag, og jeg kan holde mad ned, så det er ikke slemt :D

Så i anledning af sammenskuds påskefrokost, bagte jeg lidt muffins:
Bananmuffins med chokoladefrosting og
 Gulerodsmuffins med citronfrosting.


Banan/blåbær muffins med chokoladestykker
og syndig chokoladefrosting.

De her muffins har jeg bagt før og de findes lige her - de er en af mine yndlingsmuffins, super nemme at lave og SÅ lækre!


Gulerodsmuffins med frisk citronfrosting

Den her opskrift er jeg opvokset med, og været en af mine favoritter i mange år, da den er nem og lækker, og det er jo det jeg er allerfladest for i en opskrift!
Jeg har dog set opskriften mange steder rundt omkring i blogland, og kan fornemme at der er mange der deler min begejstring, så den kan vidst godt tåle en gentagelse, så her kommer den som jeg har arvet den af min mor:

Gulerodsmuffins
24 muffins eller en stor kage

Ingredienser:
Kagen
 • 300 g. brun farin
 • 2 dl. neutral olie
 • 4 æg
 • 275 g. hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • ½ tsk. salt
 • 1 tsk. natron
 • 2 tsk. kanel
 • 1 tsk. vanillesukker
 • 350 g. revne gulerødder
 • 1 dl. rosiner
 • 50 g. valnøddekerner
Frosting
 • 100 g. usaltet smør
 • 150 g. flødeost naturel
 • 200 g. flormelis
 • Revet skal fra ½-1 citron (alt efter hvor kraftig en smag man ønsker)
Tilberedning:
 1. Rør farin med olie og rør æggene i et ad gangen.
 2. Sigt mel sammen med bagepulver, natron og krydderier. Rør det i skiftevis med revne gulerødder, rosiner og grofthakkede valnøddekerner.
 3. Fyld dejen 3/4 dele op i muffinsforme og bag i ca. 25 min. ved 175 grader eller hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 25x30 cm) og bag i ca. 1 1/4 time ved 175 grader. Tjek om kagen eller muffins er færdige ved at stikke en kødnål ned i dejen, og den er færdig hvis der ikke hænger dej på nålen.
 4. Rør smør til cremen blødt med et el-piskeris og pisk flødeosten, flormelis og citronskal i. Rør til det er en luftig masse og smør det på kagen eller muffins når det er helt afkølet, ellers ender frostingen med at smelte.
Velbekommen!

- Maj :)

5 kommentarer:

 1. God bedring til dig Maj, det er da noget værre noget, at du er gået hen og fået lidt salmonella, puha, håber du ikke er helt afkræftet..

  Dine muffins ser bare SÅ lækre ud! Og det gør dine boller også i forrige indlæg..
  De der gulerodsmuffins ser alt for syndige ud ;)

  God bedring :)

  SvarSlet
 2. Hej Anne,
  Ja, det er bare super træls med det her salmonella-halløj, for jeg står og skal til Berlin på mandag, og der skal jeg bare være rask! Men jeg har det allerede noget bedre idag, og satser på at det bliver bedre endnu ï morgen :D

  Tak for omtanken Søde Anne, og gulerodsmuffins'ene er også bare super-lækre, jeg har ikke serveret dem til nogen, som ikke brød sig om den!

  - Maj :D

  SvarSlet
 3. Ej hvor ser de gode ud! De opskrifter bliver jeg lige nødt til at hapse! Men nu når du forsøger at spise sundere, må du også få nogle af dem? Eller står du bare og knokler i køkkenet, uden at blive belønnet?

  God bedring med din salmonella forgiftning. Det er da noget øv!

  SvarSlet
 4. Hej Olivia :)

  Haps endelig løs af alle mine opskrifter, og specielt dem her kan du godt glæde dig til, de er ret fantastiske (siger hun meget ydmygt...)!

  Mange af de kageopskrifter jeg poster herinde er nogen jeg laver med kærlighed til mine skønne gæster, og oftest uden at jeg selv sætter tænderne i dem :)

  Ind i mellem tillader jeg mig selv at spise nogen gode sager, men det er i begrænsede mængder, og det gør mig ikke så meget, jeg synes det er dejligt at lave lækker mad til andre og belønningen er at se dem nyde det (det lyder totalt corny, men ikke desto mindre meget sandt!)

  Dog tror jeg, at der sniger sig et stykke kage indenbords i morgen - eller to ;)

  Jeg er heldigvis næsten helt ovre min salmonella forgiftning, så jeg er klar til at indtage Berlin i morgen - YAY!

  - Maj :D

  SvarSlet
 5. Det ser ud til at være en lækker opskrift på gulerodsmuffins :)Den kunne jeg sagtens finde på at prøve på et tidspunkt :)

  SvarSlet