mandag den 28. februar 2011

Oscar snak og Madplan uge 9...

Puha hvor har jeg været træt idag!

Jeg skulle jo liige se Oscar i nat, og havde ellers sagt at jeg kun lige ville se "on the red carpet" og så optage resten, men det endte med at jeg først kom i seng kl..04.00 i nat (nok senere...) og skulle op igen 2 timer senere, for at køre Manden på arbejde... Derefter var det ud på skolen og prøve at holde de små øjne åbne!

Jeg var desværre lidt skuffet over selve showet, jeg havde forventet mig meget af de to værter, og jeg synes Anne Hathaway gjorde det rigtig fint, men mange af hendes "puns" faldt lidt til jorden, da hendes medvært lignede en der var vind og skæv - James Franco's øjne kunne slet ikke se lige, og han stod og skar de underligste grimasser, arj det var sq pinligt!

Ikke nok med det, så er der også en masse ballade ude i cyberworld over Corey Haim, at han ikke var blandt en af dem de hædrede af skuespillere der var gået bort i 2010... Tja, han var altså før min tid, og jeg synes ikke umiddelbart at han var en stor skat for filmens verden, men sådan er man så forskellige...

Der var heldigvis mange af mine favoritter der drog afsted med en statue i nat, specielt sad jeg og jublede (vel og mærke helt alene kl. bæ i nat) over at Susanne Bier vandt med "Hævnen" - det var jo bare übercool!
Synes også at det var fedt at både Colin Firth samt Natalie Portman rendte afsted med en, og Christian Bale fik også som jeg havde håbet. Melissa Leo overraskede mig, men hun var åbenbart forudset til at have temmelig gode chancer, selvom der havde været lidt kontrovers omkring hendes måde at promovere sig selv til en oscar - samt hun brugte "the f-word" - YIKES!!!

Nok om Oscar for i år, nu står den på madplan for uge 9, som bærer meget præg af at vi har en ret hektisk uge, med mange planer...

Madplan uge 9 er som følger:

Mandag: McDonald's (det var altså Mandens valg - men jeg var ikke helt imod det!)

Tirsdag: Rester af en gryderet med pasta til, Manden er til fodbold + spillermøde, så jeg spiser single

Onsdag: Besøg af Mandens søster og hendes kæreste, samt vores skønne nevø. Da jeg først har fri kl.15.15 og vi skal nå at bage petit fours, så har vi valgt at bestille pizza...

Torsdag: Langtidsbraiserede andelår med en fyldig grøn salat

Fredag: Evt. bliver det til en hyggetur til Tyskland, vi skal lige have set finanserne igennem ;) Og så spiser vi i Flensburg eller køber noget spændene med hjem...

Lørdag: Oste/Pølsebord efter Mandens ønske :)

Søndag: Svigerfar fylder 60 år, så vi skal til noget morgenmad/brunch og om aftenen vil den stå på rester fra om lørdagen

Rigtig god uge til alle derude!

- Maj :)

søndag den 27. februar 2011

Deet var så den ferie...

Nu er ferien atter ved at lakke mod enden, og jeg har ikke fået nået halvdelen af det jeg ville - er det ikke bare typisk??

Jeg ville også have lavet flere indlæg om Oscar, men jeg har været temmelig hængt op i denne weekend, så det sidste jeg vil sige til Oscar det er, jeg HÅBER virkelig at "Hævnen" vinder - det kunne da være ret fedt!

Nu vil jeg bikse en ugeplan sammen, og så vil resten af aftenen gå med at hygge med Manden, inden jeg sender ham i seng, for så at nyde Oscar for fulde hørm!

- Maj

fredag den 25. februar 2011

Bedste kvindelige bi-rolle...

Nu er der virkelige ikke længe til Oscar Night - Ihhh altså hvor jeg glæder mig!

Så derfor skal i belemres med endnu en kategori, og endnu en af de gode med masser af smukke kvinder:

Bedste kvindelige bi-rolle
De nominerede er:

  • Amy Adams - The Fighter
  • Helena Bonham Carter - The King's Speech
  • Melissa Leo - The Fighter
  • Hailee Steinfeld - True Grit (Jeg tror faktisk hun har en god chance, hun er blevet rost til skyerne alle steder, men da jeg ikke har set filmen kan jeg ikke selv vurdere hendes præstation)
  • Jacki Weaver - Animal Kingdom
Hailee Steinfeld er blevet rost og lovet en meget lys fremtid - så det er spændende at se om det kommer til at holde stik, der er meget pres på de unge, smalle skuldre!

Jeg hepper hvertfald på hende - og skulle det ikke blive hende, så kunne jeg forestille mig at Helena Bonham Carter vandt!

- Maj

torsdag den 24. februar 2011

Bedste kvindelige hovedrolle...

Dette her er en af mine yndlings kategorier, jeg elsker kvindelige skuespillere, har altid været fascineret af de smukke hollywood leading ladies - synes mange gange de er meget mere interessante end mænnerne :D

Bedste kvindelige hovedrolle:
De nominerede er:

  • Antte Bening - The Kids Are All Right (Tror måske at det er denne veteran der løber afsted med Oscar)
  • Nicole Kidman - Rabbit Hole
  • Jennifer Lawrence - Winter's Bone
  • Natalie Portman - Black Swan (Men jeg har et girl-crush på hende her, og håber hun vinder!)
  • Michelle Williams - Blue Valentine (Åhh, men jeg har også et soft - spot for hende her...)

Jeg krydser fingre for at smukke og gravide Natalie Portman løber af med prisen for bedste kvindelige hovedrolle, men jeg kunne også godt forestille mig at det var Anette Bening der ville få den med hjem...!

Jeg har ikke altid været vild med Michelle Williams, da hun var med i Dawson's Creek synes jeg hun var sååå træls, og boykottede nærmest alt hvad hun lavede, men da jeg så så min yndlingsfilm: "Brokeback Mountain" faldt jeg pladask for hende - nøj hvor hun spillede godt, det var helt fantastisk og så er hun jo smuk som en fe-prinsesse, det kan man jo ikke stå for. Siden da har hun også haft mange fantastiske roller, som har slået hende fast som en virkelig dygtig skuespiller - hun er virkelig kommet langt siden hendes kiksede Dawson's Creek dage ;)

- Maj

onsdag den 23. februar 2011

Reste-Pizza...

Arj, okay - reste pizza lyder måske ikke så lækkert, men det smagte nu dejligt! Manden klagede bestemt heller ikke :)

Noget af det bedste ved at læse mange spændende blogs, er al den inspiration der bare ligger og lurer på at man tager det i brug! Jeg havde allerede besluttet mig for at den skulle stå på hjemmelavet pizza, men hvad der skulle på, det var lige hvad køleskabet/fryseren havde at byde på :D Og her den anden dag, bloggede Klidmoster om lækker, lækker kartoffel-pizza - og det skulle altså prøves!

Kartoffel-pizza med chorizo og brie


Kød-pizza, delt op i to, ern til mig og en til Manden ;)


Nem pizza-dej
2 store bradepander

Ingredienser:
  • 6 dl. minimælk
  • 1 pk. gær (50 g)
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 60 g margarine eller smør
  • Mel
Tilberedning:
  1. Smelt smørret/margarinen i en lille kasserolle, og når det er smeltet tilsættes mælken og gryden tages af varmen, så blandningen ikke bliver alt for varm.
  2. Hæld mælkeblandingen i en skål, og rør gæren ud, samt tilsæt salt, sukker og mel.
  3. Jeg har ikke angivet nogen mængde af mel, da det er meget forskelligt hvor meget jeg putter i, jeg tilsætter altid mel til dejen stadig er en smule klæg, for på den måde, er man sikker på at dejen ikke bliver for tung.
  4. Lad dejen hæve i 1½-2 timer og rul dem derefter ud til to store pizzaer, eller mange små. Bages ca.20-25 min. alt efter hvor meget fyld der er kommet på og hvor store du laver pizzaerne.
Kartoffel-Pizza
1 stor pizza

Ingredienser:
  • 2 mellemstore kartofler skåret meget tyndt
  • Chorizo
  • ½ brie
  • 2 spsk. olie
  • 1 hvidløgsfed revet/hakket/knust
  • 1 tsk. rosmarin (eller anden krydderi)
  • Groft salt
  • evt. revet ost
Tilberedning:
  1. Bland olie, hvidløg og rosmarin sammen til en marinade.
  2. Blancher kartoflerne i saltet vand, bare et hurtigt opkog, så man er sikker på at kartoflerne når at få nok.
  3. Lad kartoflerne afkøle lidt, og hæld så marinaden udover dem og lad det stå og hygge sig, mens der rulles dej ud og brien skæres ud i mindre stykker.
  4. Anret det som du har lyst, bag og spis - mums!

Kød-pizzaen er lavet på en rest kødsauce, samt lidt forskelligt fra køleskabet - så det er bare om at være kreativ når det er ved at være sidst på måneden og man bare gerne vil have muget ud i køleskab og fryser :D

Velbekommen :)

- Maj




Bedste mandlige bi-rolle...

I dag skal der kigges på Bedste mandlie bi-rolle og de nominerede er:

  • Christian Bale - The Fighter (Jeg ville helst se Batman vinde guldmanden...)
  • John Hawkes - Winter's Bone
  • Jeremy Renner - The Town
  • Mark Ruffalo - The Kids Are All Right
  • Geoffrey Rush - The King's Speech (men tror den gamle mand løber af med den gyldne mand)
Jeg synes denne kategori var svær at finde en vinder ved - for jeg er ikke så bekendt med de nominerede, dem jeg har størst kendskab til er Christian Bale og Mark Ruffalo, som jeg desværre ikke tror går hen og vinder...

Jeg har valgt Geoffrey Rush som vinder, han er en gammel veteran inden for skuespillets fag og han er jo også meget dygtig! De to andre kender jeg ikke, og heller ikke deres film... Mon jeg bliver overrasket over resultatet på søndag??

- Maj

Arh altså...

Jeg elsker min iPhone - I really do! Men idag er vi blevet lidt uvenner, sådan er det med kærlighed...

Sagen er at jeg har haft et Telia abonnement, og jeg var ikke særlig tilfreds med det, så nu er jeg skiftet over til Onfone - men, men, men... Min kære Iphone var sim-låst, og fik at vide at det kunne låses op hvis jeg gik ind på deres kundeservice, som sagt så gjort!

Det viser sig at jeg skal gendanne min iPhone inde i iTunes, da jeg så gør det, skal der laves en sikkerhedskopi af alt det jeg havde på min kære smartphone - men AK, det skete så ikke, så nu er alle de apps jeg har hentet ned, samt ALT mit musik - væk!

*Snøft*

Jeg forstår det ikke helt - og oven i det, er jeg i tvivl om hvorvidt den egentlig ER sim låst op - tror bare jeg kryber længere under tæppet og sover dagen væk, og håber at det hele ordner sig på magisk vis ;D

- Maj

tirsdag den 22. februar 2011

Bedste mandlige hovedrolle...

De nominerede til bedste mandlige hovedrolle er:
  • Javier Bardem - Biutiful
  • Jeff Bridges - True Grit
  • Jesse Eisenberg - The Social Network
  • Colin Firth - The King's Speech (Tror den er en sikker vinder!)
  • James Franco - 127 Hours
Jeg har ikke noget professionelt belæg for at forudsige hvem der hiver guldmanden med hjem - men jeg er en stor fan af Colin Firth, og han er en virkelig dygtig skuespiller - og jeg synes han er noget bedre end de andre nominerede. Den største konkurrent til CF er nok Jeff Bridges, han er jo også en veteran og meget dygtig!

Det er jo kun de rene gætterier, og jeg har baseret mange af mine vindere på hvad og hvem jeg synes der skal vinde... Så det bliver ret spændende at se på søndag, om jeg overhovedet fik nogen rigtige...

- Maj

Uhhhm fisk...

i går fik vi fisk, det var meningen at vi skulle have haft det "Old style" med hvide kartofler og persillesovs - men Manden havde fodret mit marsvin (Pelle) med mit persille - så det blev til en lidt anden udgave af fisken:

Uhhmmm...

Jeg panerede fisken på helt traditionel vis og stegt i smør - mums! God og sprød - så findes det ikke bedre...

Istedet for hvide kartofler blev det til bådekartofler som blev blandet med 5 fede knuste og skårne hvidløg, frisk timian, lidt paprika og salt, for derefter at blive drislet generøst med olivenolie og så ind i ovnen på 200 grader i ca. 40 min - det er bare godt!

Istedet for persillesauce blev det til en kold dressing lavet af en rest creme fraiche blandet op med purløg, det sidste persille, salt, peber, lidt sukker og smagt til med citron!

Jeg vil sige, denne variant var mindst lige så god som den klassiske - men jeg har også et lidt anstrengt forhold til de der hvide kartofler, medmindre de er helt nye kartofler!

Nu skal jeg lige straks på arbejde og når jeg kommer hjem, skal jeg højest sandsynligt ud og træne - det om Manden når at komme hjem, for han arbejder over - Igen!

- Maj

mandag den 21. februar 2011

Nedtælling til Oscar 2011...


Jeg E L S K E R Oscar!

Jeg ser det troligt hver år, og bander altid langt væk, at mange af de film der bliver nomineret ikke er kommet til DK på det tidspunkt ceremonien foregår...!

Anywho, på søndag vil jeg sidde klistret til skærmen og se "The red carpet" og sukke over de smukke kjoler de har iført sig - jeg har desværre ikke mulighed for at se hele det hele, da jeg skal i skole på mandag, hvor jeg har en præsentation i markedsføring :( Men så er det godt at man har en smart lille YouSee boks, der kan optage det hele til mg, og når jeg så kommer hjem, kan jeg nyde det i ro og mag og spole henover de taler jeg ikke gider at høre!

Men som optakt til den store aften, vil jeg give mit bud på hvem jeg tror der vil få en guldmand med hjem:

Årets Film
(de nominerede er...)
  • Black Swan (den håber jeg vinder...)
  • The Fighter
  • Inception
  • The Kids Are All Right (... men jeg tror måske at det er denne her der render med guldmanden!)
  • The Kings Speech
  • 127 Hours
  • The Social Network
  • Toy Story 3
  • True Grit
  • Winter's Bone
Der er nogen ting der undrer mig ved denne kategori:
  1. Der er rigtig mange nominerede, der plejer normalt ikke at være mere end 4-5 nominerede og denne gang er vi ude i hele 10 nominerede! Er det kun mig der finder det bemærkelsesværdigt??
  2. HVORFOR er "Toy Story 3" i denne kategori, og ikke i kategorien med de andre animerede film - JO, den er fantastisk, men jeg synes bare ikke helt den hører hjemme der. I sin tid hvor "Skønheden og Udyret" var nomineret i den kategori, var der jo ikke en kategori for de animerede film, så det var da til at forstå - men ikke det her!
Jeg håber at "Black Swan" vinder, og det endda uden at have set den, eller særlig mange af de andre nominerede, men det er baseret på historien som jeg synes er appellerende, og de stærke skuespillere de har valgt. Jeg er ret forudintaget, da jeg KUN har hørt gode ting om den, samtidig med at jeg er en stor fan af NP!
Men, men, men... Jeg har jo set Oscar uddelingen mange gange, og ved at de i rådet er ret konservative ind i mellem, og en film som oser så meget af sex og kontroverser, samt grænser til den genrer der hedder Thriller, så tror jeg desværre ikke den har en chance!
Det har "The Kids Are All Right" til gengæld, jeg har læst om den, og efter hvad jeg har læst, så tror jeg at det er den der har de bedste chancer - den eller "The Kings Speech", som forøvrigt også er en film jeg meget gerne ville se (er stor fan af Mr. Darcy aka Colin Firth)!

Det bliver spændende at se hvem der løber med Oscare på søndag, men nu har jeg da givet mit bud, i morgen er det kategorien "Bedste Mandlige hovedrolle" der står for skud!

- Maj

McDonalds eksperiment - eeeewww...



Arj puha hvor er det her eksperimentet ikke særlig lækkert og det er faktisk også ret tankevækkende og foruroligende - da det er noget man propper sig med (specielt når man har tømmermænd...) og fodrer børn med!

Hvad synes I?

- Maj

Madplan uge 8...

Uge 8 = V I N T E R F E R I E!

Nu er det jo så ikke fordi jeg har lavet så meget i sidste uge, da jeg lå syg og havde sådan lidt (læs: meget) ondt af mig selv...

Nu er det ferie og jeg skal indhente noget af alt det jeg gik glip af i sidste uge, men der skal også være tid til at slappe af, hygge og arbejde!

Her kommer madplanen for uge 8:

Mandag: Rødspættefileter med kartofler og persille/grønkålssovs

Tirsdag: Chop suey med kylling og nudler

Onsdag: Hjemmelavet pizza med grøn salat

Torsdag: Pariserbøf med alt hvad der hører til

Fredag: Manden laver mad

Lørdag: ...

Søndag: Moussakka eller Sheperds Pie, alt efter om jeg kan få fat i nogle gode auberginer.

- Maj

søndag den 20. februar 2011

Supernem osso buco a la Jamie Oliver...

I dag skulle det efter madplanen have været Oksegryderet a la Jamie Oliver, men da jeg var i Føtex her den anden dag, faldt jeg over noget lækker osso buco, og det kunne jeg ikke stå for. Opskriften er den samme som gryderetten, bare med osso buco - se det er da lidt smart ;D

Det er en supernem ret som praktisk taget passer sig selv, nok er der en del ingredienser, men det skal bare kyles ned i en gryde og simre, så det er rigtig søndagsmad!


Osso buco a la Jamie Oliver
4 personer

Ingredienser:
  • 4 - 6 stykker osso buco, klip 2-3 snit i osso bucoen, så de ikke bukker under stegning
  • 2 gulerødder skåret i tern
  • 2 løg hakket groft eller i både
  • 2 blegselleri hakket groft
  • 200 g. champignon skåret i kvarte
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl. rødvin
  • 2 lauerbærblade
  • timian og rosmarin
  • 1 stk. hel kanel
  • salt, peber og sukker
  • mel
  • smør/margarine
  • maizena
  • evt. en lille håndfuld druer
Tilberedning:
  1. Bland mel med salt og peber, og vend alle stykkerne af osso buco i det, og brun det godt i en stor gryde med smeltet smør eller margarine.
  2. Tag stykkerne med kød op og læg dem på en tallerken.
  3. Smid alle grøntsagerne i gryden og brun dem og tilsæt tomater og rødvin, samt alle krydderiene, lidt sukker, salt og peber.
  4. Læg kødet tilbage i gryden og skru ned for blusset og lad det stå og simre i 3 timers tid, inden det smages til med mere salt, peber og sukker, samt jævnes med maizena. Husk at pille kanelstangen og lauerbærbladende op, da de ikke smager så godt.
  5. Jeg tilsatte nogle lækre søde druer, da jeg synes det smager godt til - men det er jo en smagssag. Server med mos eller polenta
Bon Appetit!

- Maj

Gæstemad...

I fredags havde vi besøg af min veninde og hendes kæreste, i den anledning skulle vi jo have noget lækkert :)

Lækker appetizer...
Min veninde er på kur for tiden, så vi startede ud med lidt grøntsagsstænger, kiks med oliven og hjemmmelavet hummus.

PassionDream

Jeg havde også fremtryllet en lækker lille drink til vores appetizer:

PassionDream
1 glas
  • 2 cl. cuba passion
  • 1/4 passionsfrugt
  • 6 cl. appelsinjuice med passionsfrugt (de har lavet en ny variant fra Rynkeby)
Bland det hele i et cocktailglas med 2 isterninger, og pynt med frisk frugt - det er en rigtig tøsedrink! Hvis den skal være ekstra tøset, kan man tilsætte lidt grenadine ;)


Forretten

Forretten bestod af lakseroulader med kaviar. Fyldet er philadelphia ost rørt op med purløg, salt og peber.

Den anden ret er en klassiker, blinis med hakket rødløg, creme fraiche og rogn - mums! Jeg havde været doven og købt blinis, istedet for selv at lave dem (- jeg plejer faktisk selv at lave dem!)

Hovedretten

Hovedretten bestod af:

Langttidsstegt svinekam
4 personer

Ingredienser:
  • ca.1,3 kg svinekam
  • 1-2 persillerødder
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • salt, peber
  • timian
  • svinebouillon
  • 2 dl. hvidvin (kan udelades)
  • Maizena til jævning
Tilberedning:
  1. Opvarm ovnen til 230 grader
  2. Grøntsagerne rengøres og skæres i grove stykker og lægges i den dybe bradepande der hører til ovnen og hæld ½ l. bouillon ved, samt vinen.
  3. Svinekammen saltes, sørg for at få salt godt ned mellem sværene.
  4. Læg svinekammen på en rist, og sørg for at den er helt plan, læg evt. kartofler under kødet for at få den jævn.
  5. Brun svinekammen i 10 min. og skru ned til 120 - 130 grader (ikke varmluft) og lad grisen stå og hygge sig i 3-4 timer (min fik 5 timer i det hele..), sørg dog hele tiden for at der er væske nok i bradepanden, da det skal bruges til saucen.
  6. Den sidste time grisen skal være i ovnen, skru da ovnen op til 170 grader, varmluft.
  7. Tag grisen ud, og lad den hvile mens der laves tilbehør.
  8. Si bradepanden for fond, og gem grøntsagerne til mosen. Kog fonden op og jævn med maizena og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt vindruer og kulør hvis man synes den er bleg.
Mit tilbehør bestod af:

Polenta
4 pers.

Ingredienser:
  • 250 g. polenta mel
  • 750 ml. hønsebouillon
  • Parmesanost
Tilberedning:
  1. Varm hønsebouillonen op i en gryde, og pisk polenta melet i lidt af gangen. Sørg for at piske godt, så der ikke kommer en masse klumper.
  2. Når grøden er tyk og glat, tilsættes der revet parmesanost og der røres atter igen.
  3. Tag grøden af varmen og hæld det i en firkantet form og lad det køle af, inden den skæres i firkanter og grilles på en pande.
Det andet tilbehør var grøntsagsmos, på bund af suaterede porrer, løg og peberfrugt, samt toppet med stegte champignon.

Mine gæste var glade for maden, og svinekammen var både mør og saftig!


Desserten



Desserten skulle have væert chokoladefondue, men blev til en lækker hjemmelavet sorbet:

Sorbet af bærsymfoni

Ingredienser:
  • ca. 600 g frosne bær (min var en pose bærsymfoni, samt ekstra hindbær og blåbær)
  • 1 dl. appelsinjuice eller presset appelsin
  • Lidt citron
  • 125 gr. sukker (jeg brugte halvt sukker og halvt sødemiddel, til ære for min veninde)
  • 2/3 dl. vand

Tilberedning:
  1. Tø de frosne bær op og blend dem med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt appelsin og citron.
  2. Kog sukker og vand sammen i en gryde i ca. 5 min under omrøring. Lad sukkerlagen afkøle.
  3. Bland de blendede bær med sukkerlagen, og stil det i fryseren i 3-4 timer. Rør i sorbeten 2-3 gange undervejs, så isen bliver ensartet og uden krystaller.
Jeg serverede min sorbet med marinede jordbær, jordbær skåret i skiver vendt i lidt gran marnier og lidt brun sukker, samt friske hindbær og mine fine tuxedo jordbær.

Det var en virkelig hyggelig aften, og maden faldt hvertfald i god jord hele linien over, så det tager jeg som en succes :)

- Maj

fredag den 18. februar 2011

Strawberry Tuxedos...

Yeah! Jeg er ved at være nogenlunde rask - jeg vågnede ikke her til morgen med en følelse af at være i en led osteklokke, dog stadig med hoste og snotnæse...

Anyway, så er det i aften min søde veninde og hendes kæreste kommer til hygge - det er første gang vi skal være sammen som to par, så jeg har gjort lidt ud af det :) Min veninde gjorde mig opmærksom på, at hun er på kur lige pt - så jeg droppede at lave chokolade fondue, det ville simpelthen være for ondt, så istedet har jeg lavet en sorbet med næsten ingen sukker, marineret jordbær og købt firske hindbær og vindruer.
MEN det jeg ville vise jer er strawberry tuxedos jeg har lavet - er selv meget stolt af resultatet!

Start med nogle smukke røde jordbær


Først blev de dyppet i hvid chokolade...


Så i den mørke, husk at den hvide skal være HELT tør, inden
de dyppes (skråt) ned i den mørke.


Til sidst lidt knapper og en butterfly, det er nemmest gjort med en
tandstik - og en sikker hånd!


Blev de ikke fine? Jeg er selv ret stolt af resultatet - det er første gang, og helt sikkert ikke den sidste, en sjov lille gimmick :)

Det man skal være OBS på, er at jordbærrene skal være helt tørre inden de dyppes i chokoladen, hvis de er bare lidt våde, kan det ende med at chokoladen bliver grynet og ujævn. Når de er dyppet i hvid chokolade skal de igen være helt tørre inden de skal dyppes i den mørke, og den mørke chokolade må ikke være alt for varm, da den ellers vil smelte den hvide.

Bon Appetit!

- Maj

torsdag den 17. februar 2011

Jokeren - Elsker dig for evigt...



Jeg faldt tilfældigt over programmet "Toppen af Poppen" for noget tid siden, og den dag jeg så det, var det Lars H.U.G der var hovedperson og de andre skulle fortolke hans sange - og Jokerens version ramte mig lige i hjertet!

Ser i programmet? Og hvad synes I om Jokerens version?

Er stadig syg, men er i hel klar forbedring, heldigvis - så jeg holder mig i sengen så jeg er klar til min veninde og hendes kæreste kommer til hygge i morgen, glæder mig sååå meget!

- Maj

tirsdag den 15. februar 2011

Madplan uge 7...

Årh altså, det der sygdom må gerne gå væk, jeg har fået en ordentlig omgang forkølelse med alt hvad der til hører... I slipper for flere slibrige detaljer!

Så i min egen selvmedlidenhed, har jeg helt glemt at skrive min madplan for uge 7 - for den fungerer såmænd stadig! Og jeg bliver åbenbart aldrig for syg til at lave mad - hmmm...

Madplan uge 7:

Mandag: Spise hos Svigermutti og Svigerfar (vi fik som nævnt, flæskesteg)

Tirsdag: Gratineret pastaret med alt godt fra køleskabet (jeps, det er en effektiv måde at rydde ud i resterne...)

Onsdag: Rester fra fryseren (Ja, jeg har meget mad i min fryser og jeg prøver at få muget ud i det!)

Torsdag: Café med to veninder (Manden skal have rugbrød - endda efter eget valg!)

Fredag: Besøg af vores venner, så den står på 3-retters menu:
  • Forret: Blinis, en variant med kaviar og rødløg og lakseruller med flødeost
  • Hovedret: Langtidsstegt svinekam m/braiseret fennikel serveret med rodfrugtemos på bund af stegte svampe og peberfrugt samt stegt polenta
  • Dessert: Hjemmelavet bærsymfoni sorbet med frisk frugt og jordbær dyppet i chokolade
Lørdag: Fødselsdag hos Michaels fætter i Skanderborg

Søndag: Oksegryderet a la Jamie Oliver serveret med ris.

- Maj

mandag den 14. februar 2011

Elsker...

min Svigermor!

Jeps, hun er den bedste svigermor i hele verdenen, det er ikke altid at jeg er enig med hende eller hun er enig med mig, men i de næsten 9 år jeg har kendt hende, har hun altid behandlet mig som hendes egen datter!

I dag var vi ude og spise hos dem, og jeg har ligget i sengen hele dagen, men da det var så længe siden vi havde set dem, så ville jeg ikke aflyse.
Og hvor hun kræsede om os, vi fik flæskesteg mit alles - YUM! Og ikke nok med det, så fik vi alle resterne med hjem, samt godter jeg kunne fodre fryseren med OG hun havde købt nogle strømpebukser til mig, fordi hun ved jeg har tendens til at fryse - Åh ja, hun er en stjerne!

Jeg ville bare lige prale lidt af min skønne svigermutti (hvilket hun elsker at blive kaldt ;D)

Håber der er andre der har et dejligt forhold til deres svigerforældre som mig!

- Maj

Et lille stykke af paradis...

hedder Comwell Kellers Park, og ligger i en lille by kaldet Brejning i nærheden af Vejle!

I fredags tog min veninde og jeg endelig afsted til vores længe ventede spa-ophold - nej hvor havde vi glædet os som små børn... Og lige som sidste år, blev alle vores forventninger indfriet. Vi havde bestilt det som de kalder for en "Spa-Delight" med ankomst fredag og hjem igen lørdag. Vi gav lige knap 2.200 kr. for vores lille ophold og det inkluderede:

  • Overnatning i lækkert værelse med lån af badekåbe og gratis tøfler til når vi skulle have behandling
  • Fri adgang til deres aquaspa fredag og lørdag, og det må frit benyttes inden og efter check-ud
  • 4-retters gourmet middag (drikkevarer skal betales seperat)
  • 1x ungarnsk lerindpakning som en parbehandling (der er man i samme rum og har kun én behandler)
  • 1x To i bad deluxe, også en parbehandling
  • Lækker morgenbuffet
Så jeg synes bestemt vi fik noget for vores penge, og vi har gjort det til en luksus tradition, som vi allerede glæder os til at skulle nyde igen til næste år :)

Så lækre senge, man følte jo at man sov på en sky (arj okay, men
overdrivelse fremmer forståelsen - ha haha...)


Dette lå og ventede på os, og det var stort set det vi var iført, sammen med
vores badetøj i den tid vi var der - tale om afslappende!

Der var god plads til os begge :)


Fine badeartikler på badeværelset - jeps, de blev nuppet med hjem,
sådan er det altid, det er en fin lille souvenir :)


Den fine udsigt fra vores værelse, man kan få en idé om hvor stort
det egentlig er!


Lidt mere af udsigten - det er pænt stort, men værelserne er også
store og lækre, samt man har mulighed for at købe suiter der vender ud
mod Vejle Fjord...

Efter vi havde pakket ud, nydt udsigten og sagt ihh og åhhh til det hele gjorde vi os klar til vores første behandling - nøj hvor vi så frem til at blive forkælet.
Vi havde bestilt en ungarnsk lerindpakning som en parbehandling. Ved en parbehandling koster det kun det halve af hvad det ville hvis man havde valgt en duo-behandling, da der kun er en behandler ved parbehandlingen.
Så stor var vores overraskelse, da vi blev hentet ind, at der alligevel var to behandlere, men vi klagede bestemt ikke... Da vi kom ind i rummet, skulle vi være helt nøgne, det skal man oftest, og ligge os på en briks som var udstyret med varmetæpper og plastic. Dernæst bliver man gnedet ind i ler, som var meget behageligt og med let skrubbeeffekt. Undervejs fortæller din behandler hele tiden hvad de gør og hvad det er for noget der bliver smurt ind i din krop - så man ligger ikke med den fornemmelse af at man ikke ved hvad der sker med en.
Efter man er blevet smurt ind i ler, bliver man viklet ind i varmetæppet og leret bliver aktiveret, også ligger man der og er totalt afslappet ind til de kommer tilbage og man bliver gennet ind i et brusebad, så man kan få alt leret vasket af. Derefter smører de hele ens krop ind i en blandning af lotion og olie... åhhh ja, man er helt saglig bagefter! Hele behandlingen tog ca. 80 min. 

Jeps, sådan ser man ud efter en virkelig skøn omgang lerindpakning,
og dertil hørende afslappende let kropsmassage :)
Vi sidder i det de kalder "Relax-rummet" hvor man kommer hen
efter en behandling.

I relax-rummet kan må få lidt at drikke: isvand, juice og the
Samt en omgang powerfood: nødder og blandet frugt, som nydes i
enten bløde sofaer/stole eller liggestole.


Mmmm det var lige hvad vi havde brug for!

Efter vi havde sundet os inde i det fantastiske relax-rum, gik vi tilbage på værelset hvor vi klædte os pænt til vi skulle have aftenens kulinariske måltid - nøj det var godt!

Jeg beklager på forhånd de uskarpe billeder, men der var hyggebelysning i restauranten, og mit kamera ville ikke samarbejde!

Vi staretede med en lille appetizer, som bestod af sprød anderilette
på bund af peberrodsskum og sprøde hasselnødder

Denne lille appetizer var fremragende, den stimulerede lige vores smagsløg, så man ønskede mere. Riletten smagte fint og gik rigtig godt i spænd med peberrodsskummet, som overhovedet ikke var overdøvende i smagen, for normalt er jeg slet ikke til peberrod, men det her spiste jeg med største fornøjelse.

Den første forret: Røget ål, med kartofler, rejer og dehyrdreret hytteost
på bund af sojadressing og toppet med brøndkarse

Den første forret var aldeles pragtfuld. Ålen var virkelig smagfuld og alle komponenterne af retten gik op i en skøn enhed, vi sad og var helt saglige da vi spiste denne pragtfulde ret. Sojaen i bunden var en anelse for kraftig i smagen for mig, men det passede nu meget godt til den ferske kartoffel og hytteost.

Den anden forret: Stegt vagtel på bund af foie gras-mousse, med
hele hasselnødder og toppet med sprød pære.

Jeg har aldrig fået vagtel før, så det var sjovt at prøve det. Fuglen smagte af fjerkræ, lidt a la kylling, bare langt mere intens og smagfuld. Det var virkelig lækkert, dog var hverken min veninde eller jeg særlig begejstret for den fede foie gras-mousse, så det blev pænt efterladt. Jeg har aldrig rigtig været fan af foie gras, det er lidt for fed og sød for mig - men det er jo en smagssag!

Hovedretten: Svinemørbrad serveret med en mos af søde kartofler,
stegte rodfrugter og en meget lækker og kraftig kalvefond

Hovedretten bestod af et virkeligt regulært stykke svinemørbrad, det var saftigt og lækkert og spækket med smag! Tilbehøret komplimenterede den delikate smag af gris rigtig godt og den reducerede kalvefond var så lækker, at vi et kort øjeblik overvejede at slikke tallerknerne - ha haha...

Dessert: Kartoffel/chokolade kage, med passionsfrugt sorbet,
lakrids gele og karamelbrud.

Okay, først skal det lige slåes fast, at jeg ikke har den største søde tand, men den her dessert var så lækker at jeg kunne have nøjes med fire tallerkener af den, havde jeg vidst hvor god den var!
Den bestod af en saftig kartoffel/chokoladekage, som umiddelbart ville være lidt kedelig hvis ikke det var for tilbehøret, som bestod af passionsfrugtsorbet som havde den mest intense smag af passionsfrugt, så lækkert og frisk. Dertil var der en trekant af lakrids-gele som havde en kraftig smag af lakrid og var fløjlsblød når den kom ind i munden, og passede perfekt sammen med kage og is. Der var også en form for karamelbrud, den var bare ikke knasende med lækker og chewy - nej puha hvor var det godt!!! Er virkelig ked af, at mit kamera ikke var mere samarbejdsvillig end det var!

Vi sad i restauranten og spiste i 2½ time, og det føltes bare som om tiden fløj afsted... Sådan er det jo, når man er i godt selskab!

Lørdagn startede med en lækker og nærende morgenmad...
Morgenmadsbuffet - you gotta love it!

Efter at have sovet skønt stod vi op og fik spist en god og nærende morgenmad - der var et stort og meget lækkert udvalg, og vi spiste til vi troede vi skulle revne!

Da vi havde spist, gik vi op på værelset og pakkede, for så at checke ud. Resten af dagen stod på aquaspa inden vi skulle have vores sidste behandling! Jeg tror aldrig jeg har fået slappet af så meget som den dag. Vi dasede hele dagen i aquaspaen, hvor vi var i dampbad, svømmede lidt rundt, var i sauna, boblebad og meget mere.
Sidst på dagen stod den så på den sidste behandling, som var "2 i bad deluxe", og vi blev noget overraskede over at vores behandler hed Asbjørn - jeps, det havde vi ikke lige set komme, en mandlig behandler :D
Det var ret grænseoverskridende at smide al tøjet foran en fremmed mand, men vi gjorde det, og han holdte også et håndklæde frem, så han så jo ikke noget!

Behandlingen bestod i en bodyscub, og jeg skal lige love for at alt hvad der hed død hud og skidt blev scrubbet bort! Derefter skulle det skylles væk, og vi blev derefter sat i et karbad med levende lys, aromatiske dufte, frugt og nødder samt isvand at nyde - se det er altså livet.
Så sad vi og boblede lidt der, indtil Asbjørn kom tilbage og smurte os ind i lotion blandet med olie, jeps vi var atter slatne som nudler - meget rene nudler!

Så var det hele slut - ÆV! Og vi måtte tage hjem til vores mænner - men det var jo også dejligt, havde nu savnet ham Manden :)


I skal ikke gå glip af et sidste billede, hvor solen skinnede fra en
blå himmel - man får jo helt forårsfornemmelser :D

- Maj





fredag den 11. februar 2011

Marineret rødbedesalat med emmentaler og avocado...

Helt uventet fik jeg før fri fra erhvervsret idag, det skulle han ikke høre noget for, min kære underviser ;) ;)

Så det betød også, at jeg lige kunne dele en af mine yndlingsopskrifter med jer:

Marineret rødbedesalat med emmentaler og avocado
4 personer

Ingredienser:
Salaten:
  • 4 rødbeder
  • ½ pk. emmentaler
  • 3 avocadoer
  • Blandet salat
Marinade:
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. appelsinsaft (det var kun fordi jeg havde en appelsin, ellers kan man nøjes med citron)
  • Salt og peber
Dressing:
  • 1 dl. ymer
  • 2 dl. creme fraiche 18%
  • 1-2 fed knust hvidløg (efter smag...)
  • Persille og purløg hakket fint
  • Salt og peber
  • Et lille nip sukker
  • Et skvæt citron
Tilberedning:
  1. Kog rødbederne indtil de er møre, det tager ca. 30-40 min. Imens piskes alle ingredienserne til marinaden sammen.
  2. Når rødbederne er færdige, afkøles de og skindet gnides af. Skær rødbederne i mundrette tern og hæld marinaden over og lad det gerne marinere nogle timer.
  3. Dressingen blandes sammen og stilles på køl og lad trække indtil servering.
  4. Læg salaten på et fad, skær avocadoen i skiver og anret pænt på salaten. Emmentaler-osten skæres i mundrette tern og lægges i en bred bane oven på avocadoen og til sidst anrettes der med de lækre rødbeder og pynt med lidt af dressingen.
  5. Server med resten af dressingen og evt. overskydende rødbeder. Smager dejligt og frisk.
Jeg glemte at tage billeder af denne smukke og farverige ret, men det er ikke sidste gang jeg laver den, så jeg skal nok huske at tage et billede næste gang. Men jeg vil anbefale at den prøves, smager så skønt! Kan også bruges som en forret og serveres med noget lækkert groft brød.

Velbekommen!

- Maj :)

Endelig, endelig...

er dagen kommet hvor min skønne veninde og jeg tager på en længe ventet spa-ophold til det skønne Comwell Kellers Park ved Vejlefjord.



Jeg har været lidt stille på bloggen fordi jeg har været lidt sløj og ikke har haft meget energi. Så nu bliver det godt med en ordentlig saltvandsindsprøjtning, så jeg kan komme lidt oven på igen!

Håber I alle får en dejlig weekend, det ved jeg at jeg gør :)

- Maj

tirsdag den 8. februar 2011

Nye støvler...

fra Bianco sko, er hvad jeg har erhvervet mig :) Uha det er noget værre noget når de stadig har lidt udsalg, og det er støvler til kun 200 kr!

Brune støvler fordi jeg følte mig meget vovet - ha haha...


Dette er taget uden blitz, og giver et bedre billede af den rette farve,
er de ikke fine?? Er selv meget tilfreds med mig fund...


MEN!

Jeg er lidt smågrådig - og kunne ikke dy mig, da jeg så disse:

Klassiske sorte støvler - Gotta luv it!
(hvor kikset er dte lige at man kan se mit køkken? - og det roder!)


Læggen ser meget stor ud, hvilket passer mig fint, da jeg har bredde lægge,
men det er meningen at de skal være løse i det!



Jeps, hele 2 par støvler kom med mig hjem i lørdags! Men jeg gav kun 400 kr. for begge par, det er altså lidt af et kup, hvis jeg selv skal sige det! Og da Manden så dem, så var han så sød og donere dem til mig, da jeg har måtte kassere 6 par sko for ikke så længe siden, fordi jeg er gået en hel skostørrelse ned!
Han er altså ret fantastisk ham Manden :)

- Maj

søndag den 6. februar 2011

Madplan uge 6...

Det er atter søndag - så den står igen på en fantastisk madplan, ha ha ha...

Tag godt i mod, madplan for uge 6:

Mandag: Pasta med tun, champignon og fløde

Tirsdag: Rødbedesuppe med sprød bacon, marineret gris og hjemmelavede croutoner

Onsdag: Wokstrimler med chili, forårsløg og kokos serveret med nudler

Torsdag: Kyllingetærte med kartoffelåg serveret med rødbede/avocado salat

Fredag: Spaophold med min skønne veninde - Y A Y!!!!!!

Lørdag: Manden laver mad til jeg kommer hjem fra spaophold - BONUS :)

Søndag: Spaghetti med en slags kødsauce = alt godt fra køleskabet...

- Maj

Ovnstegte lammeskanker...

I fredags var jeg så heldig at Manden lavede mad til mig, og sikke en mad han fik kreeret! Manden laver normalt aldrig mad, men her på det sidste har han følt sig lidt inspireret, og har tilbudt at lave mad til mig, og han skal igen næste lørdag - glæder mig til at se hvad han finder på dér :D

Manden havde fundet opskriften på denne lækre ret hos Jamie Oliver "Jamies Kogebog - Sådan bliver du en bedre kok". Kødet blev så mørt at de bare faldt af benene, og det havde den mest delikate duft og smag - i det hele taget, så skal den her ret prøves!

Sådan blev min mad serveret, i en lille pakke som man selv skal åbne!


Når man så åbner pakken, vælter der en fantastisk liflig duft ud - en blandning
af lam, hvidløg og rosmarin - Y U M!


Min meget velsmagende tallerken, og nøj hvor smagte det bare fantastisk!!


Til dessert stod den på frugtsalat med creme fraiche blandet med vanillesukker.



Ovnstegte lammeskanker
4 personer

Ingredienser:

Kryddersmør
  • 6 stilke rosmarin
  • 150 g koldt smør
  • 15 friske salvieblade
  • 2 stilke nippet timian
  • Salt og friskkværnet peber
Skankepakkerne
  • 4 lammeskanker
  • 12 fed hvidløg
  • 4 gulerødder skåret i tynde skiver
  • 2 løg skåret i tynde skiver
  • 2 porrer skåret i tynde skiver
  • Olivenolie
  • 2 glas hvidvin
Tilberedning:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader, og starte derefter på kryddersmørret: Rib de nåleagtige blade af 2 af rosmarinstilkenen og blend dem sammen med smørret og størstedelen af salvie- og timianbladene; smag smørret til med salt og peber.
  2. Stil lammeskankerne på et skærebræt, med benet stikkende opad, og stik en skarp og spids kniv ind mellem benet og kødet og snit en lille lomme, der skal være så stor, at man kan stikke en finger ned i den. Fordel kryddersmørret i lommerne, og skulle der være lidt tilbage, kan du gnide resten af smørret ind i skankerne.
  3. Riv 4 ca. 60 cm. lange stykker stanniol af, og fold dem sammen på midten, så du har 4 kvadrater på ca. 30X30. Fordel hvidløg og de skårne grøntsager på de 4 kvadrater, idet der laves en lille dynge på hver kvadrat.
  4. Gnid lammeskankerne med olivenolie, salt og peber, hvis de ikke er blevet gnedet med det resterende smør, og læg en skank oven på hver dynge.
  5. Læg en stilk rosmarin og et par salvieblade ved, og træk forsigtigt stanniolhjørnerne på omkring hver skank. Hæld et skvæt vin ned i hver pakke og klem stanniolen sammen omkring benet; riv evt. overskydende stanniol af.
  6. Stil de 4 lammeskanker med benene opad i en bradepande og sæt bradepanden i ovnen i 2½ time, til kødet er supermørt.
  7. Sæt pakkerne på bordet, så folk selv kan åbne dem. Server evt. med bagt kartoffel, kartoffelmos eller prøv at snitte tynde skiver kartoffel og læg i pakkerne, så kan det næsten ikke blive nemmere og lækrere mad!
Velbekommen!

- Maj

fredag den 4. februar 2011

Essie Spring 2011...


Yeah! Yndlings Essie-Pusher på e-bay har fået Essie spring collection hjem, og den kan findes HER.

Der er rigtig mange fine farver i denne kollektion, og de passer bare så meget til mig, jeg er forelsket i dem alle 6, selvom jeg har et noget anstrengt forhold til blå, men jeg synes den er super flot, og glæder mig til at afprøve dem.


Nice is Nice (743), Coat Azure (742), French Affair (740)


Topless & Barefoot (744), Sand Tropez (745), Kisses & Bises (741)

Er det ikke bare nogle smukke farver?

Jeg har valgt farverne:
  • 740, French Affair
  • 741, Kisses & Bises
  • 742, Coat Azure

Glæder mig helt vildt til at se dem IRL, og hende jeg har købt dem af, hun er kendt for at sende hurtigt, det gjorde hun hvertfald sidst, så jeg får dem sikkert i løbet af næste uge :)

Og hvis I vil vide prisen, så gav jeg kun 142 kr. for alle tre, incl. forsendelse. I Magasin koster de 125 kr. pr. stk!

- Maj

- Maj

onsdag den 2. februar 2011

Hjemmesyltede rødbeder og lækre skaldyr...

Pyha, jeg havde glemt hvor hårdt det er at sidde på skolebænken igen, det er lækkert at føle en masse viden ryge ind, men det er dælme da hårdt at lytte til markedsføring i 3 stive timer ;)

Men selvom jeg har travlt, har jeg aldrig for travlt til at lave lækker mad!

Jeg starter med noget som jeg elsker og kan spise rigtig meget af:


Det lille glas er til en veninde som jeg skal besøge på lørdag, hun er hjemkundskabslærer
og jeg er sikker på at hun vil sætte stor pris på lidt hjemmesyltet!

Hjemmesyltede rødbeder
2 mellemstørrelse glas eller 1 stort

Ingredienser:
  • 800 g friske rødbeder
  • 5 dl. lagereddike
  • 4 dl. sukker
  • 1½ dl. vand
  • 2 spsk. syltekrydderier, eller en blandning af sennepsfrø og hele peberkorn
Tilberedning:
  1. Kog rødbederne møre i vand, ca. 40 min., hæld koldt vand på dem og gnub skindet af (brug handsker, for det smitter rigtig meget af)
  2. Mens rødbederne koger, skal lagen have et opkog. Bland alle ingredienserne sammen i en kasserolle, og put gerne krydderierne i en gazepose eller som jeg, i en the-pose, som jeg lukkede med bomuldstråd.
  3. Når lagen har kogt op, og al sukkeret er opløst, skal det lige køle lidt ned. Lad krydderierne trække i lagen.
  4. Rødbederne skæres i skiver og lægges i skoldede glas, og overhældes med lagen. Lad dem trække i en uges tid, inden de nydes!
Jeg puttede også lidt atamon i lagen, det skal gøres efter det er taget af varmen.

I søndags var det meningen at vi skulle have haft "Spaghetti Frutti di Mare", så jeg havde taget muslinger, jomfruhummere og tigerrejer op af fryseren, men nogen ganger sker der bare ting og sager som ikke følger mine planer! Og det skete i søndags, da vi blev fristet af hygge, som jeg har blogget om, og det gjorde også, at vi ikke var i humør til spaghetti om aftenen.

Nu havde jeg jo taget skaldyrene op, så de skulle også spises, så dette var hvad jeg fandt på:


Jomfruhummere i fad, med hvidløgssmør og persille - Y U M!

Den anden ret vi fik, er en jeg har tyvstjålet her fra søde Sofie, som er utrolig inspirerernde både på modefronten, men ikke mindst på madfronten - og hendes blog er meget besøgt, det er forståeligt for den er super hyggelig og meget jordnær!

Jeg lavede en lille smule om på retten, så jeg skriver den som jeg lavede den:


Venstre: Muslinge-fritter, Højre: Reje-fritter
De er bare SÅ lækre!

Reje-Fritter og Muslinge-fritter
Mange styks :)

Ingredienser:
  • 150 g. optøede tigerrejet, pillet og med den sorte streng fjernet
  • 150 g. muslinger, frost eller konserveres
  • Vermicelli nudler (glasnudler)
  • 1 æg
  • 2 dl. vand
  • 1 spsk. fiskesauce, hvis ikke man har det kan soja eller teriyakisauce også bruges
  • 2 dl. hvedemel
  • 1 finthakket chili, kan udelades hvis man ikke er så glad for det
  • Hakket persille og purløg
  • 4 finthakkede forårsløg
  • 1-2 spsk. citronsaft eller revet citronskal
  • Friskkværnet peber
  • Smagsneutral olie til friturestegning
Tilberedning:
  1. Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand udover, og lad dem trække til de er bløde, hvorefter de køles af og klippes i mindre stykker.
  2. Rør æg, vand, fiskesauce, mel, chili, persille, purløg, forårsløg, citron, nudler og peber i en stor skål.
  3. Del dejen i to mindre skåle.
  4. I den ene skal der være rejer og i den anden muslinger.
  5. Halvdelen af skaldyrene skal blendes fint, mens den anden halvdel skal hakkes groft, hvorefter det blandes med dejen.
  6. Varm en tykbundet gryde eller en wok op med olie, og friture steg små klatter af fritterne til de er sprøde og gyldne.
  7. Læg dem på fedtsugende papir, og server med en dipping-sauce. Jeg brugte hel almindelig sød-chilisauce.
Velbekommen!

- Maj

tirsdag den 1. februar 2011

Jeg bliver aldrig for gammel til...

DISNEY!



Denne skal ses, så snart jeg har fået mine frikort!

Er jeg den eneste der har en barnlig sjæl eller andre der skal se "Tangled"?

- Maj

Eydes Kælder...

I søndags var det jo total hyggedag, og derfor skulle vi også forkæle os selv med lidt lækker frokost!

Valget faldt på Eydes Kælder, for det var rigtig længe siden vi havde været der, og jeg havde hørt at de havde fået en ny og lækker frokostbuffet, og jeg synes bestemt ikke at det skuffede. Vi gav ca. 300 kr. for 2xbuffet, en øl, en sodavand samt isvand- det synes jeg ikke var galt.

Manden er meget koncentreret når han hælder øl op!


Det var denne spændende øl han drak, en Erdinger Pikantus. Den smagte også
rigtig godt!


Den lækre buffet, der var rigtig meget forskelligt: Fisk, salater, frugt, tilbehør


Synes det så lækkert ud med de fine cocktailglas, istedet for ganske almindelige
skåle, det så ret festligt ud!

Hjemmebagt flütes og rugbrød, blandet salat, tunmousse, krebsehaler
med røget laks og kaviar. Super lækkert!
Der blev afsluttet med lidt vindruer, yoghurt med ahornsirup og müsliknas
samt en lille pandekage med råsyltet frugt.

Udover det i kan se på billederne, så var der også lune retter som: pølser, æg, frikadeller, fiskefilet, leverpostej etc.
Jeg kan sagtens anbefale deres frokostbuffet, lækkert og velsmagende, og til en fair pris.

- Maj :)