tirsdag den 31. juli 2012

Applefritters...

Nylavede applefritters - skal spises lune :D


Jeg fik en frygtelig craving for applefritters for noget tid siden, og har ikke kunne slå dem ud af hovedet, og slet ikke da jeg havde 2 rynkede æbler i køleskabet der bad om at blive spist OG jeg havde alle de andre ingredienser der påkræves - så var der ligesom ikke nogen undskyldning for ikke at lave dem - hæ hæ...

Jeg googlede mig til en opskrift og fandt en der var ret tiltalende hos The Picky Apple, og lavede kun to små ændringer og det var at putte mere æble i samt lave en mindre portion glasur. 


Applefritters
ca. 16 stks.

Ingredienser:
Fritter:
  • 2,5 dl. hvedemel
  • ½ dl. sukker
  • 3/4 tsk. salt
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1-2 tsk. kanel (alt efter hvor gennemtrængende du ønsker kanelsmagen skal være)
  • 1 dl. mælk
  • 1 æg
  • 2 finthakkede æbler, gerne så syrlige som du kan finde
  • Smagsneutral olie til at stege fritterne i.
Glasur:
  • 2,5 dl. flormelis
  • 3 tsk. mælk - måske mere, prøv dig frem.
Tilberedning:
  1. Varm olien op i enten en wok eller tykbundet gryde - temperaturen skal være middelvarm, for at fritterne bliver gennembagte inden i og gyldne udenpå, men prøv dig frem.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en medium størrelse skål.
  3. Pisk mælk og æg i til massen lige hænger sammen.
  4. Rør de finthakkede æbler i massen og hæld dejen i små hold i den varme olie ved hjælp af to skeer. Jeg lavede mine i en mediumstørrelse, for jo størrer jo længere tid skal de have i olien.
  5. Mens fritterne steger, bland da glasuren, den skal være til den tykke side, må ikke være alt for tynd.
  6. Læg de varme fritter på en tallerken med køkkenrulle og lad det suge fedtet, læg dem derefter på en rist og køle en smule, inden du hælder en smule glasur på hver fritter. Varmen fra fritterne får glasuren til at løbe og blive tyndere, så det er en god ide at have bagepapir under risten, da en del af glasuren falder af. Når glasueren har sat sig, vend dem og glacer dem på den anden side.
  7. Spis dem mens de er lune - sprøde på ydersiden og bløde og luftige inden i - mums!

Lune applefritters der er ved at blive glaseret... de er svære at modstå!

Det er ikke sidste gang jeg har lavet de her fritter, og håber på at finde nogle æbler der er lidt mere syrlige end dem jeg havde til rådighed og har en plan om at smide lidt mørk øl i dejen næste gang, så de kan blive endnu mere sprøde!

Velbekommen!

- Maj :D

8 kommentarer:

  1. åh de ser fænomenale ud! jeg ku´godt ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Line - og de smagte lige så skønt som de ser ud til!
      Måske lige lidt for meget glasur efter min mening ;)

      Jeg ku' også godt - igen... ;)

      - Maj :D

      Slet
  2. de ser simpelthen lækre ud - det skal helt sikkert prøves :)

    SvarSlet
    Svar
    1. De er også SÅ lækre, det er heller ikke sidste gang jeg laver dem, og så er de virkelig nemme at lave!

      - Maj :D

      Slet
  3. Årh hvor ser det godt ud! Det har jeg aldrig nogensinde smagt, set dem et sted i New York, men ikke i min mund!

    Hvad er smagsneutral olie, for eksempel? :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :D

      Jeg smagte det første gang i Starbucks i London, og var solgt på stedet, og tænkte ikke engang på at lave dem selv - før nu ;)

      Smagsneutral olie kunne være majsolie eller vindruekerne, eller du kan bruge fritureolie :)

      - Maj :D

      Slet
  4. Det var en spændende opskrift. Dejen lyder til at være lind, så jeg spekulerer på, om ikke jeg skulle prøve at bage dem i olie i en æbleskivepande. Går det ikke, må jeg jo frem med en gryde i stedet for!
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Nu har jeg lavet dem nogle gange, og jeg synes ikke at dejen er for lind til at lave dem i en gryde, som du jo kan se på billederne ;)
      Men synes det er en rigtig god ide med æbleskivepanden...

      - Maj :D

      Slet