søndag den 20. februar 2011

Gæstemad...

I fredags havde vi besøg af min veninde og hendes kæreste, i den anledning skulle vi jo have noget lækkert :)

Lækker appetizer...
Min veninde er på kur for tiden, så vi startede ud med lidt grøntsagsstænger, kiks med oliven og hjemmmelavet hummus.

PassionDream

Jeg havde også fremtryllet en lækker lille drink til vores appetizer:

PassionDream
1 glas
  • 2 cl. cuba passion
  • 1/4 passionsfrugt
  • 6 cl. appelsinjuice med passionsfrugt (de har lavet en ny variant fra Rynkeby)
Bland det hele i et cocktailglas med 2 isterninger, og pynt med frisk frugt - det er en rigtig tøsedrink! Hvis den skal være ekstra tøset, kan man tilsætte lidt grenadine ;)


Forretten

Forretten bestod af lakseroulader med kaviar. Fyldet er philadelphia ost rørt op med purløg, salt og peber.

Den anden ret er en klassiker, blinis med hakket rødløg, creme fraiche og rogn - mums! Jeg havde været doven og købt blinis, istedet for selv at lave dem (- jeg plejer faktisk selv at lave dem!)

Hovedretten

Hovedretten bestod af:

Langttidsstegt svinekam
4 personer

Ingredienser:
  • ca.1,3 kg svinekam
  • 1-2 persillerødder
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • salt, peber
  • timian
  • svinebouillon
  • 2 dl. hvidvin (kan udelades)
  • Maizena til jævning
Tilberedning:
  1. Opvarm ovnen til 230 grader
  2. Grøntsagerne rengøres og skæres i grove stykker og lægges i den dybe bradepande der hører til ovnen og hæld ½ l. bouillon ved, samt vinen.
  3. Svinekammen saltes, sørg for at få salt godt ned mellem sværene.
  4. Læg svinekammen på en rist, og sørg for at den er helt plan, læg evt. kartofler under kødet for at få den jævn.
  5. Brun svinekammen i 10 min. og skru ned til 120 - 130 grader (ikke varmluft) og lad grisen stå og hygge sig i 3-4 timer (min fik 5 timer i det hele..), sørg dog hele tiden for at der er væske nok i bradepanden, da det skal bruges til saucen.
  6. Den sidste time grisen skal være i ovnen, skru da ovnen op til 170 grader, varmluft.
  7. Tag grisen ud, og lad den hvile mens der laves tilbehør.
  8. Si bradepanden for fond, og gem grøntsagerne til mosen. Kog fonden op og jævn med maizena og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt vindruer og kulør hvis man synes den er bleg.
Mit tilbehør bestod af:

Polenta
4 pers.

Ingredienser:
  • 250 g. polenta mel
  • 750 ml. hønsebouillon
  • Parmesanost
Tilberedning:
  1. Varm hønsebouillonen op i en gryde, og pisk polenta melet i lidt af gangen. Sørg for at piske godt, så der ikke kommer en masse klumper.
  2. Når grøden er tyk og glat, tilsættes der revet parmesanost og der røres atter igen.
  3. Tag grøden af varmen og hæld det i en firkantet form og lad det køle af, inden den skæres i firkanter og grilles på en pande.
Det andet tilbehør var grøntsagsmos, på bund af suaterede porrer, løg og peberfrugt, samt toppet med stegte champignon.

Mine gæste var glade for maden, og svinekammen var både mør og saftig!


Desserten



Desserten skulle have væert chokoladefondue, men blev til en lækker hjemmelavet sorbet:

Sorbet af bærsymfoni

Ingredienser:
  • ca. 600 g frosne bær (min var en pose bærsymfoni, samt ekstra hindbær og blåbær)
  • 1 dl. appelsinjuice eller presset appelsin
  • Lidt citron
  • 125 gr. sukker (jeg brugte halvt sukker og halvt sødemiddel, til ære for min veninde)
  • 2/3 dl. vand

Tilberedning:
  1. Tø de frosne bær op og blend dem med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt appelsin og citron.
  2. Kog sukker og vand sammen i en gryde i ca. 5 min under omrøring. Lad sukkerlagen afkøle.
  3. Bland de blendede bær med sukkerlagen, og stil det i fryseren i 3-4 timer. Rør i sorbeten 2-3 gange undervejs, så isen bliver ensartet og uden krystaller.
Jeg serverede min sorbet med marinede jordbær, jordbær skåret i skiver vendt i lidt gran marnier og lidt brun sukker, samt friske hindbær og mine fine tuxedo jordbær.

Det var en virkelig hyggelig aften, og maden faldt hvertfald i god jord hele linien over, så det tager jeg som en succes :)

- Maj

4 kommentarer:

  1. Hold da op, jeg skal da vist have dig til at lave mad til mig også! Jeg ELSKER laks, så jeg tror da vist jeg skal prøve at lave de roulader, og desserten ser god nok også yum ud!

    SvarSlet
  2. Årh hvor er du sød Olivia :)

    Lakserouladerne er sååå lækre, dem høster jeg altid mange roser for! Og de er super nemme at lave - så det er jo total WIN :D

    Desserten var også rigtig lækker - frisk og fyldt med smag, og der var ikke mange kalorier forbundet med den, så det er også en dessert man kan spise med god samvittighed ;)

    - Maj

    SvarSlet
  3. Sikke I har smovset - det ser rigtig dejligt ud! Jeg bliver helt inspireret til at lave drinks igen - denne der ser skønt ud!

    SvarSlet
  4. Piskeriset - ja vi fik smovset noget så grusomt, he he he... Hos os, er der ingen der går sultne hjem ;D

    Jeg synes min lille drink var fremragende, drengene øffede noget om at det ikke var så macho at drikke passions-drinks, og ville hellere have en øl - tsk tsk...

    Jeg synes bestemt du skal gå i krig med drinksene, jeg vil meget gerne inspireres :D :D

    - Maj

    SvarSlet