Så det betød også, at jeg lige kunne dele en af mine yndlingsopskrifter med jer:
Marineret rødbedesalat med emmentaler og avocado
4 personer
Ingredienser:
Salaten:
- 4 rødbeder
 - ½ pk. emmentaler
 - 3 avocadoer
 - Blandet salat
 
- 1 spsk. olivenolie
 - 1 spsk. akaciehonning
 - 1 spsk. citronsaft
 - 1 spsk. appelsinsaft (det var kun fordi jeg havde en appelsin, ellers kan man nøjes med citron)
 - Salt og peber
 
- 1 dl. ymer
 - 2 dl. creme fraiche 18%
 - 1-2 fed knust hvidløg (efter smag...)
 - Persille og purløg hakket fint
 - Salt og peber
 - Et lille nip sukker
 - Et skvæt citron
 
- Kog rødbederne indtil de er møre, det tager ca. 30-40 min. Imens piskes alle ingredienserne til marinaden sammen.
 - Når rødbederne er færdige, afkøles de og skindet gnides af. Skær rødbederne i mundrette tern og hæld marinaden over og lad det gerne marinere nogle timer.
 - Dressingen blandes sammen og stilles på køl og lad trække indtil servering.
 - Læg salaten på et fad, skær avocadoen i skiver og anret pænt på salaten. Emmentaler-osten skæres i mundrette tern og lægges i en bred bane oven på avocadoen og til sidst anrettes der med de lækre rødbeder og pynt med lidt af dressingen.
 - Server med resten af dressingen og evt. overskydende rødbeder. Smager dejligt og frisk.
 
Velbekommen!
- Maj :)
Ih, hvor har du altså meget lækker mad herinde!! ja, altså, jeg har jo først lige opdage nu at du faktisk har en blog (jeg ved godt at jeg er LANGSOM!) - skøn blog i øvrigt.
SvarSletJeg læser helt sikkert fast med nu :-)
Mange hilsner
Birthe
Årh Birthe, jeg sidder lige og bliver helt rød i hovedet nu :) Tak for de fine roser...
SvarSlet- Maj :)