mandag den 2. maj 2011

Berlin del 2: Seværdigheder...

Så er der atter et indlæg om Berlin, og jeg kan lige så godt advare jer, det bliver et langt indlæg med masser af billeder og tekst, håber det går og jeg ikke mister jeres interesse ;D

Jeg har jo været i Berlin 3 gange nu, og de seværdigheder jeg poster nu er fra alle de gange jeg har været afsted, og ikke kun fra min studietur.

Hvis man er til dyre mærkevarer og lækker mad, så er KaDeWe et besøg værd, det er sindsygt stort, meget dyrt og så flot et indkøbscenter, og det er berømt for at have en hel etage KUN med mad, der kan man få alt mellem himmel og jord, da vi var afsted var der så mange mennesker, at vi ikke rigtig magtede at spise der. Helt øverst er der en ret dyr restaurant og bar, der var vi oppe og få en øl, det var rigtig hyggeligt.


Kaufhaus Des Westens, December 08

Berlin Zoo er stort og der er mange sjove dyr at se på, jeg er ikke så vild med zologiske haver, men det var rigtig underholdende og siden den er så stor, brugte vi mange timer derinde.


Indgangen til Zoo, sommeren 09


De smukke elefanter der pryder indgangspartiet, sommeren 09


Knut, han var nu meget sød selv som voksen :D

Rent historisk er der jo noget man bare SKAL se, når man er i Berlin, og det er disse (og dem af jer der har været i Berlin, er nok enige...):


Brandenburger Tor, april 11


Checkpoint Charlie, December 08


Checkpoint Charlie, april 11


Jödisches Mahnmal, april 11
Mindesmærke for de "faldne" jøder.


Berliner Mauer, april 11


Kunst på muren, december 08


Fjernsynstårnet, december 08
Vi kom ikke op i det, da jeg var total kylling og ikke havde lyst,
da jeg så hvor højt det egentligt er!


Den meget store og ekstremt smukke domkirke,
det koster sølle 3 euro at komme ind og se dette mesterværk!

Der er rigtig meget at se i Berlin, og jeg har sikkert også kun set en brøkdel af det, men så har man bare så meget mere til gode, til alle de ture der er i vente ;)
På min studietur tog vi en tur til en lille by udenfor Berlin der hedder Oranienburg, som huser en kz lejr, Sachsenhausen:

Sachsenhausen, april 11
Langs denne mur var der en masse billeder med historier,
fortællinger og facts om Sachsenhausen.


Det var rigtig spændene læsestof, men der var rigtig mange, så jeg
fik ikke læst dem alle sammen.


Arbeit macht frei... jeg lader teksten tale for sig selv
(og mit ansigtsudtryk)


Meget af Sachsenhausen blev forsøgt destrueret, og man har bevaret
noget af det gamle fundament og restaureret udenom det.


Vaskerum, det man kan se til højre er små "brusekabiner",
de store vaskekar i midten blev ofte brugt til at drukne fanger i...


Pæle som blev brugt til at hænge fangerne i!


Teksten taler for sig selv...


Brændeovne...


Forsøgsrum, her blev fangerne underlagt tortur og medicinske forsøg.


Sachsenhausen var en drøj omgang, det var super spændene, men hold da op, det var ikke et specielt opløftende sted. Jeg kunne skrive meget om koncentrationslejren, men det er noget der skal opleves - så er du i Berlin og har en bil, så tag ud og besøg Sachsenhausen, det er et stykke kulturhistorie der er spændende og tragisk at opleve!

Udover ovenstående, var vi ude og shoppe i et alle tiders outlet, som vidst nok hed Berlin Designer Outlet, vi var på rundtur hos RBB (Rundfunk Berliner-Brandenburg) og Der Deutsche Kinemathek, som er SÅ spændene. Vi fik et 3 timers lang rundtur, hvor vi blandt andet så de forskellige arkiver, og fik en masse filmhistorie. Derefter fik vi en rundtur hvor der blev lagt vægt på stumfilm og film fra efterkrigstiden, det var virkelig givtigt, specielt når man er film-nørd! Derefter fik vi tid til at se de andre udstillinger på egen hånd. Jeg fik desværre ikke taget billeder, da jeg fik at vide at det var forbudt - hvilket det så ikke var, ØV!

Der Deutsche Kinemathek ligger inde i Sony centeret, som er på Potsdamer Platz, og det skal bare opleves! Det er super smukt rent arketektonisk, og der sker stort set altid noget der - men lad vær' med at spise der, for de tager virkelig meget for maden, netop fordi det ligger i Sony centeret.
Den sidste dag besøgte vi den Danske Ambassade, som ikke var så spændende, men man kan ikke være heldig hver gang ;)

Jeg håber det vækker jeres lyst til at se Berlin, for det er bare en virkelig spændende by, og der er masser at opleve! Åh ja, jeg glemte helt at anbefale at se Berlin fra søsiden, vi tog også en flodtur, det er pengene værd, og rigtig sjovt :)

- Maj :D3 kommentarer:

 1. Jeg glemmer aldrig den første gang jeg så Berliner Dom, jeg var lige ved at græde, jeg synes at den er så smuk!!

  Vi var også ved Sachenhausen sidste gang vi var i Berlin, det gjorde indtryk...

  Vi skal klart tilbage til Berlin igen, der er stadig mange ting vi skal se - og vi nåede aldrig KaDeWe

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jeg elsker også bare Berlin, kan ikke få nok! Hver gang jeg har været afsted, så har jeg bare lyst til at tage tilbage - og denne gang er ingen undtagelse!

  DU skal bestemt tage til KaDeWe og se deres madafdeling, den er fremragende! Intet mindre... Jeg er ret sikker på at du vil kunne lide det ;) ;) Jeg er bare ked af at jeg ikke fik spist der, men vi var der til Jul, så der var seriøst mange mennesker, pyha!

  - Maj :D

  SvarSlet
 3. Vi kommer helt sikkert tilbage til byen, kæresten er slet ikke ærdig med alle hans 2. Verdenskrigs ting :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet