I dag fik vi endelig afsluttet vores semesterprojekt, det blev gjort med en mundtlig aftestning - bare med det lille tvist, at vi ikke vidste hvem i gruppen der skulle i det varme sæde... og det blev ikke mig! Y A Y!
Vi fik det afsluttet rigtig fint, og ham der blev udvalgt gjorde det super godt, så det var dejligt. Så resten af dagen gik med at handle og forberede til jeg får besøg af dejlige damer på lørdag :)
Aftenens tallerken så således ud:
Fyldt peberfrugt med spidskålssalat samt
blancherede asparges med en form for tomatsalat
Fyldte peberfrugter
2 personer
Ingredienser:
- 2 store peberfrugter
- 250 g. hakket oksekød 3-6%
- 100 g. champignon, hakket groft
- 2 små løg, hakket
- 1 gulerod, revet
- 1-2 fed hvidløg, knust eller revet
- 3 spsk. ajvar (min var hot, som ikke var stærk, bare godt krydret)
- Salt og peber
Tilberedning:
- Skær toppen af peberfrugterne, men kasser dem ikke. Udhul peberfrugterne og stil dem til side.
- Varm en stor pande op og steg løg og champignon gyldne, tilsæt da kødet og lad det brune med sammen med grøntsagerne.
- Krydr med salt og peber og tilsæt gulerødder.
- Når det har simret lidt, tilsættes ajvar saucen og der smages til med mere salt og peber.
- Fordel fyldet i de to peberfrugter, læg låget på og sæt dem i et ildfast fad, hvor der kommer lidt vand i bunden og det omsluttes med stanniol.
- Sæt fadet ind i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 min.
- Efter de første 20 min., fjernes stanniolen og peberfrugterne bages i yderligere 20 min.
Til de lækre peberfrugter, serverede jeg en lækker og sprød spidskålssalat som jeg fandt i Louisa Lorangs kogebog der hedder: "Vild med Salater" - det er en virkelig god bog, og denne salat var lækker, frisk og crunchy!
Spidskålssalat
2 personerIngredienser:
Dressing
- Saften fra 1/2 - 1/4 lime, alt efter hvor syrlig man vil have den.
- 2 spsk. flydende honning
- ½ spsk. koldpresset rapsolie
- ½ lille spidsskål
- 1 syrligt æble
- Ristede mandler eller peanuts
- Bland alle ingredienserne sammen til dressingen og juster lidt med honning eller lime efter smag.
- Snit kålen fint eller groft, alt efter hvilken struktur der passer dit temperament, og skær æblerne i tynde både.
- Vend kålen og æblerne med dressingen og drys med mandler eller peanuts og server straks.
Det sidste element på min tallerken var en lille impuls ting, da jeg lige havde nogle lækre grønne asparges liggende i køleskabet - og de tiggede om at blive brugt!
Så jeg blancherede dem kort, så de stadig har bid, der er for mig, ikke noget værre end slaskede asparges! De er toppet med salattern og en tomat der er vendt i denne dressing;
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. ketchup
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. olivenolie
- ½ rødløg fintsnittet
- ½ tsk. basilikum og oregano
Velbekommen!
- Maj :)
Lækker opskrift, det er 1000 år siden jeg har fået fyldt peberfrugt (:
SvarSlet- Kit
Det ser lækkert ud, og sådan rigtig forårsagtigt :D
SvarSletHej AK - tak for de søde ord, det var nemlig også virkelig længe siden jeg havde fået det - og det smagte rigtig dejligt :D
SvarSletHej Carina, ja nu du siger det, så er det en ret foråsagtig ret - let og lækker :D :D
- Maj