Jeg håber at I alle havde en fantastisk aften i går, det havde vi hvertfald - vi var sammen med rødderne og havde udklædning som tema, det var bare så fantastisk og virkelig sjovt!
Men egentlig skulle dette handle om en af mine yndlingsmuffins, og det er mine bananmuffins (den anden er gulerodsmuffins...), jeg bagte lige en ordentlig omgang som nytårsgaver til mine veninder og mine svigerforældre:
En perfekt veninde/værtindegave :) :)
Bananmuffins med chokolade og blåbær
ca. 30 muffins
Ingredienser:
Muffins:
- 225 g smør eller margarine
- 460 g sukker
- 4 æg
- 5-6 modne bananer (efter størrelse)
- 50 g havregryn
- 1 1/4 dl. mælk
- 1/2 tsk. salt
- 2 tsk. natron
- 2 tsk. vanillesukker
- 375 g. hvedemel
- 200 g blåbær (hvis du bruger frosne, må de IKKE tøes inden de kommes i dejen)
- 200 g grofthakket mørk chokolade
- 300 g siet flormelis
- 100 g usaltet smør, stuetemperatur
- 40 g siet kakaopulver
- ca. 3 spsk. mælk
- Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret.
- Tilsæt æggene et af gangen
- Mos bananerne og kom dem i sammen med havregryn
- Hæld mælken i
- Bland mel, natron, vanillesukker og salt sammen og rør det hele sammen til en ensartet dej
- Vend chokolade og blåbær i dejen med en dejskraber, pas på ikke at mose blåbærrene for meget
- Forvarm ovnen til 180 grader, hvis varmluft ellers 200 grader.
- Beklæd en muffinsform med 12 huller med muffinsforme og hæld dej i, så formene er godt 3/4 dele fyldte, de hæver nemlig godt op.
- Bag dem i ovnen i ca.15 min.eller til der ikke hænger klæg dej på en kødnål når du tjekker dine muffins
- Mens de bages, laves frostingen ved at piske alle ingredienserne, i en stor skål, med et piskeris. Jo længere tid der piskes, jo mere luftigt bliver frostingen
- Lad muffins afkøle helt, inden frostingen puttes på enten med en kniv eller med en stor stjernetylle
Uhm, de ser super lækre ud:)
SvarSletKunne faktisk godt li spise sån en selvom jeg ikke engang har fået morgenmad endnu, haha..
Jeg forstår dig - for de er bare så gode, jeg har aldrig fået en klage for dem endnu ;D ;D Og så er de bare super nemme at lave, og det er jo KUN et plus, he he he...
SvarSlet- Maj
Mums. Bagte dem lige igår til min datters føsda og hold da op det blev gode og gæsterne var solgt ;-) De skal helt sikkert laves igen :-)
SvarSletHej Rikke,
SvarSletHavde slet ikke set din kommentar før i dag, og jeg er rigtig glad for at du kunne bruge opskriften, og at den faldt i dine gæsters smag (selv om det overhovedet ikke overrasker mig ;D)
- Maj