mandag den 11. april 2011

Woon sen med krydrede kødboller på citrongræsspyd...

Aftenens måltid stod på asiatisk, inspireret af min veninde, da hun lavede SÅ skøn thaimad til Manden og jeg - mums...

woon sen (nudelsalat) med krydret kødbolle på citrongræs, samt
en rest satay sauce fra den anden dag.

Krydrede kødboller på citrongræs

Krydrede kødboller på citrongræs
8-10 kødboller

Ingredienser:
  • 300 g. oksekød 3-9 %
  • 4 fed hvidløg
  • ½ peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 håndfuld koriander
  • ½ tsk. rørsukker
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • 8-10 stængler citrongræs
Tilberedning:
  1. Hak koriander, perbefrugt, hvidløg og løg fint, og bland det med farsen.
  2. Tilsæt sukker, sojasauce og fishsauce og rør farsen færdig. Lav 8-10 små kødboller og fæstn dem på den tykke ende af citrongræsstænglen, som man evt. kan give et ordentlig gok, så der frigives flere aromaer fra citrongræsset.
  3. Steg dem enten på en pande eller i ovnen. Jeg gav dem 200 grader i ovnen i ca. 15 minutter, og skruede op til 220 grader og gav dem yderligere 10 min. efter jeg havde vendt spyddende.

Woon sen

Woon sen er bare thai for Nudelsalat, og denne her er lavet af:
  • Spæde salatblade
  • ½ agurk i tern
  • ½ mango i tern
  • cherrytomater i kvarte
  • friskhakket koriander
  • 3 forårsløg skåret i skiver
  • vermicelli nudler
  • toppet med peanuts 
Smagte dejligt og frisk sammen med kødspydende, jeg serverede en sojabaseret dressing til samt sød chilisauce.

Velbekommen!

- Maj :)



7 kommentarer:

  1. uyuyuy, hvor ser det fantastisk ud! Absolut lige så lækkert, som da de søde veninde kokkererede for jer :-)

    SvarSlet
  2. Årh Eva :)
    Tak for de søde ord... jeg vil sige, det smagte også ganske fortræffeligt, så det er bestemt ikke sidste gang det bliver serveret!

    - Maj :D

    SvarSlet
  3. Ej hvor ser det lækkert ud Maj! :) Mums altså.. Og asiatisk mad er bare altid godt, jeg gad godt, at jeg var bedre til at kaste mig ud i det noget oftere.. Det må blive mit næste mad-mål :)

    Kh Anne

    SvarSlet
  4. Hej Anne - hvor er du bare sød :)

    Ja, asiatisk mad er altid proppet med smag og lækre farver, det er virkelig god slankemad, for de bruger sjældent fløde og smør, det der er mest syndigt er kokosmælken og når de frituresteger, men det kan man jo bare holde sig fra ;)

    Synes bestemt du skal gå i krig med asiatisk mad!

    - Maj :D

    SvarSlet
  5. Ahhhh, endelig kom opskriften ;-) Tak, jeg skal helt klart lave det hele....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  6. Arj ved du hvad Birthe, jeg fik jo mega dårlig samvittighed da jeg læste mit gamle indlæg igennem og så at du havde lagt hele TO kommentarer, som jeg ikke havde set - tsk tsk... for ellers havde jeg fluks sendt dig opskriften!

    Nu er jeg bare glad for at den endelig nåede frem til dig - he he he...
    Og de smager bare rigtig godt - jeg tror dog at jeg vil tilføje ingefær i farsen næste gang, for det smager jo bare helt fantastisk!

    - Maj :D

    SvarSlet
  7. Fræk detalje at stikke dem på citrongræs - og sikkert også rigtigt lækkert og smagsfuldt.

    Det må jeg huske - Tak for kigget =)

    De bedste hilsner

    Faster Philip

    SvarSlet