torsdag den 9. juni 2011

Eksotisk karrykyling med banan og lifligt duftende ris...

Eksotisk er kyllingen fordi den rummer både ananas, mango og kokos - det lyder da herligt eksotisk hvis du spørger mig. Risene dufter lifligt da de koges på hønsebouillon og en kanelstang, mums!

Jeg advarer lige om at der kommer billedspam af processen:


Kylling vendt i mel krydret med salt og peber


Brunet kylling og banan


Frugt og grøntsager udskåret og klar til at komme i gryden


Alle grøntsagerne svitset med chili og karry


Bouillon og kokosmælk tilsættes og smagt til med mango chutney


Den færdige ret - mangler lige en tur i ovnen!


De bedste ris - ever! Prøv dem og nyd den fantastiske duft de udsender


Den endelige tallerken med lidt af det hele og naanbrød - YUM :)



Eksotisk Karrykylling med banan
4 pers.

Ingredienser:
  • 1 hel kylling parteret eller som mig under- og overlår
  • Mel krydret med salt og peber
  • 2 løg, jeg brugte dog porrer fordi jeg havde nogen der skulle bruges
  • 200 g. champignon skåret i kvarte eller skiver
  • ½ mango i tern
  • 2 store skiver frisk ananas i tern
  • 2 meget faste/grønne bananer (eller flere efter smag, eller slet ikke hvis du synes det er for mærkeligt) delt i 4 pr. banan
  • 1 lille rød chili, hakket fint
  • 300 ml. hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • Karry
  • Gurkemeje, kan udelades, bruges kun som farvestof
  • Limesaft eller citrongræs efter smag
  • 2-3 spsk mango chutney
  • Olie til stegning
Tilberedning:
  1. Vend kyllingestykkerne i det krydrede mel, og steg dem gyldne i olie på en varm pande, i hold. Smør et stort ildfast fad og læg kyllingestykkerne deri som de bliver gyldne.
  2. Steg bananerne som kyllingestykkerne, de skal ikke have alt for meget, bare lige hurtigt brunet ellers når det at blive meget smattede og det er ikke meningen. Når de har fået farve, lægges de forsigtigt ned til kyllingen.
  3. Steg champignon og porrer/løg, tilsæt chili og steg videre. Brænd karryen af i gryden og bland det med grøntsagerne sammen med gurkemeje til det har fået den farve som ønsket.
  4. Tilsæt bouillon og kokosmælk og rør rundt. Lad det simre sagte og smag sovsen til med mango chutney, limesaft/citrongræs og evt. mere karry. Tilsæt det resterende frugt og lad det simre i 5 min. Jævn evt. sovsen hvis du synes den er for tynd.
  5. Hæld sovsen over kyllingen og kom det i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 200 grader. Server med de lifligt duftende ris og evt. naanbrød.

Lifligt duftende ris
4 pers.

Ingredienser:
  • 1 lille løg
  • 30 g. smør eller olie
  • 1 lille stang kanel
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 225 g. ris
  • 2 tsk.salt
  • 600 ml. hønse eller grøntsagsfond/bouillon
Tilberedning:
  1. Hak løget fint. Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg løget til det er klart. Tilsæt gurkemeje og steg videre i ca. 1 minut.
  2. Tilsæt ris og salt, og rør godt. Steg dem ved lav varme i et par minutter, til risene er blevet klare.
  3. Hæld fond/bouillon ved risen, tilsæt kanelstangen. Sæt låg på og lad det simre i 15-20 minutter, til risene er møre og al væden er kogt ind.
  4. Fjern kanelstangen inden servering og spis med velbehag ;)
Det kan godt være at det virker som en omstændig ret med mange ingredienser, men det er nemt at lave og meget velegnet til at lave en ordentlig portion og fryse den ned - det plejer jeg altid at gøre, mums mums...

Velbekommen derude!

- Maj :)

6 kommentarer:

  1. now i need to come cooking with you! i seriously had no idea you can cook bananas!!! crazyyy!

    have a WONDERFUL weekend!

    SvarSlet
  2. Megan you'd be soo welcome - I'll teach you how you can cook bananas in various ways ;D ;D

    And a Wonderful weekend right back at ya :D

    - Maj :)

    SvarSlet
  3. Mums, det ser godt ud. De ris må jeg prøve - og så elsker jeg ordet liflig :D

    Sommerhilsener fra
    Louise

    SvarSlet
  4. Hej Louise :)

    Tak for de søde ord, og de ris er bare SÅ lækre, og utroligt nemme at lave :D

    Og du har ret, ordet liflig er herligt - og det bliver bare ikke brugt ofte nok i det danske sprog!

    - Maj :D

    SvarSlet
  5. Hahaha ... læste det lige som erotisk karrykylling ;) Ser rigtigt lækkert ud - og jeg kan godt lide frugt i karryretter.
    Glæder mig til at se, hvad du finder på på bloggen - har først lige opdaget den.

    SvarSlet
  6. Hø hø hø... Hanne det kunne da være jeg skulle opfinde en erotisk karrykylling, bare til ære for dig!
    Det ville hvertfald få folk til at kigge en ekstra gang ;D

    Og velkommen til forresten, håber ikke den vil skuffe dig, denne lille hyggeblog - specielt nu hvor der ikke er erotisk kylling på menuen, endnu...

    - Maj :)

    SvarSlet