tirsdag den 17. maj 2011

Krydderurter...

I dag er startskuddet for vores eksamenopgave gået i gang - og emnet blev (ikke overraskende): Zentropa. Vi har jo for noget tid siden besøgt Filmbyen og Zentropa, samt mødt Peter Aalbæk, så det giver os en god forudsætning for at skrive denne opgave. Jeg er også vældig tilfreds med min gruppe, så helt galt kan det ikke gå :D

Nå det var ikke det dagens indlæg skulle handle om! Jeg var i Netto i går, og faldt over dette:

Plant selv krydderurter


Det er ret fint, synes jeg :) :)

Jeg kunne ikke stå for de her plant selv krydderurter, men jeg havde faktisk en plan om at plante dem i en større krukke, udenfor, istedet i de små medfølgende krukker... Gad vide om det kan lade sig gøre? Jeg har ingen anelse om hvornår man skal plante hvad og hvorfor! Så hvis der er nogen der har grønne fingre derude, må meget gerne skrive til mig og råde mig ;D For det ville være ret ærgeligt at jeg plantede dem udenfor og de så slet ikke ville spire, så vil jeg hellere bruge de søde små krukker der følger med...

Nu vil jeg lige læse lidt mere om Zentropa og tage en lille lur inden jeg skal i biffen og se "Thor" - Yay!

- Maj :)


7 kommentarer:

 1. Jeg tror det bedste vil være at lade dem spire og blive halvstore i de små potter og derefter hærde dem lige så stille (stå udenfor om dagen, ind om natten, efterhånden ude hele tiden) og så plante dem ud i store krukker når de er blevet stærke :)

  SvarSlet
 2. Hej Pernille :)

  Øj, det var da et super godt råd, sådan havde jeg slet ikke tænkt, for mig er nogen ting bare meget sort/hvid agtig!! ha ha ha...

  Tusind tak for inputtet!!

  - Maj :)

  SvarSlet
 3. det er bedst du starter med at lade dem spire indenfor, evt i vinduskarmen, et sted hvor der er varm og mest naturlig lys.
  jeg synes godt du kan så dem direkte i den store, for det er svært at flytte rundt på de små fine spire, de knækker så let. hvis det er så lig lidt gennemsigtig plastik over mens de er helt små spire, for at holde mest muligt på varmen.
  det kommer lidt an på hvad man planter i forhold til hvornår du skal gøre det. men med krydderurter er det fint nu, for det tager ikke alt for lang tid før de er fremme.

  glæder mig til at følge dit projekt :)
  jeg er selv igang med at så jordbær i en stor flettet kurv, så er spændt på resultatet.

  SvarSlet
 4. Jeg ved absolut intet og krydderurter, så der vil jeg ikke udtale mig :) Til gengæld kunne jeg godt tænke mig at høre om jeres projektopgave ;) Hvad skal i? :)

  SvarSlet
 5. Hej Min Verden :)

  Tusind tak for det gode råd, jeg er en klovn til sådan noget med at plante, så det bliver spændende at se hvordan jeg klarer mig, den dag jeg får en have ;)

  Jeg er også rigtig spændt på at se hvad resultatet munder ud i - forhåbentligt med success... Held og lykke med dine jordbær :D

  - Maj :)

  SvarSlet
 6. Hej Olivia :)

  Vores eksamensopgave skal tage udgangspunkt i Zentropa, hvor vi kommer rundt om de emner vi har haft i dette semester i de pågældende fag. Det vil bl.a. blive omkring hvilket nyt marked Zentropa kan udvide til, hvordan er deres organisationskultur samt nationalkultur sammenlignet med det der er på det nye marked.
  Vi skal også ind omkring globaløkonomi og erhvervsret. Så der er lidt at se til, men så længe emnet er spændende, så gør det ikke så meget :)

  Jeg håber det giver et nogenlunde billede af hvad vi skriver om - vi er selv kun lige gået i gang, så det er spændende at se, hvad det munder ud i ;D

  - Maj :)

  SvarSlet
 7. Ej det lyder spændende. Lyder til at være en opgave der strækker sig over mange fag. Og det er altid fedt at se en sammenhæng mellem sine fag. Det er noget jeg manglede de første par år på Handelshøjskolen.

  Men glæder mig til at høre hvordan det udvikler sig :)

  SvarSlet