torsdag den 5. maj 2011

Gammeldaws citronfromage...

Så kommer opskriften på Mandens yndlingsdessert:

Festlig citronfromage ;)


Citronfromage
4-6 personer

Ingredienser:
  • 4 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl. sukker
  • Saft og revet skal af 1 stor økologisk citron
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 3 dl. piskefløde
Tilberedning:
  1. Læg husblasen i blød i koldt vand. Imens piskes æggeblommerne og sukkeret til en tyk creme og tilsæt da citronskal og saft.
  2. Stil æggeblommemassen til side, og pisk æggehviderne helt stive i én skål, mens fløden piskes til blødt skum i en anden.
  3. Smelt husblasen, med det vand der følger med, over vandbad eller i mikroovnen og hæld den håndvarme husblas i æggemassen under piskning.
  4. Når massen begynder at stivne en smule, når den ikke løber helt ud, vendes først de stive æggehvider i og dernæst halvdelen af flødeskummet i fromagen med lette tag. Sættes koldt i ca. 1 time, eller natten over.
  5. Inden servering pyntes fromagen med resten af flødeskummet.
Velbekommen!

- Maj :)

2 kommentarer:

  1. Hvor er den fin!! Jeg er sikker på at den vakte glæde :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Tak Birthe :)

    Og ja, den gjorde lykke hos Manden, og resten af familien :D

    - Maj :)

    SvarSlet