mandag den 23. maj 2011

Sommerhusmad: Fyldte svampe, "Spidskålsslaw" og tyvstjålen Rabarbertrifli...

Hver gang vi er i sommerhus med Manden og hans familie, så bliver hvert par tildelt en maddag, hvor vi skal sørge for den pågældende aftensmad. Vi fik lørdag, selvom jeg havde troet fredag - men pyt ;D og menuen stod på:
  • Salat forårsruller med tigerrejer, mango og avocado
  • Lav-selv-spyd serveret med fyldte svampe og "spidskålsslaw"
  • Rabarbertrifli - tyvstjålet inde hos Birthe
Forretten glemte jeg at tage billede af - typisk mig, men jeg det var lidt besværligt at humpe rundt og lave samtidig med at jeg skulle tage en masse billeder, så den må I lige tænke jer til... De blev lavet af iceberg salat og jeg prøvede at rulle det som en forårsrulle, men det var ret svært, så de kom mere til at ligne pakker - godt smagte de dog :D

Svigermor havde taget kød med til os, jeg troede hun ville tage en culottesteg med, for det gør hun så tit, viste sig at væe svinemørbrad som vi skar ud i stykker, marinede lidt og sammen med udskårne grøntsager, kunne folk selv samle deres spyd :)

Af tilbehør fik jeg lavet to ting som begge vakte jubel:

"Spidskålsslaw"

"Spidskålsslaw"
4 personer

Ingredienser:
  • 1 spidskål.
  • 1 spsk. hakket basilikum.
  • 1 pk. snittede slikærter.
  • 100 gr. græsk youghurt.
  • 1 tsk. worcestershiresauce (jeg brugte HP sauce, da jeg ikke lige havde andet)
  • 1/2 tsk dijonsennep.
  • 1 tsk. citronsaft.
  • 60 g friskrevet parmasan.
  • Brød croutonner efter smag.
Tilberedning:
  1. Bland youghurt med worcestershiresauce, dijonsennep, citronsaft og en tredjedel af paramsanen og smag til med salt og peber.
  2. Bland snittet spidskål med basilikum og slikærter.
  3. Drys salaten med resten af paramsanosten og kom dressingen hen over.
  4. Drys til sidst med croutoner.

Jeg vidste ikke lige hvad jeg skulle kalde denne salat, og jeg synes den minder en smule om en slaw, ergo navnet :D
Faktisk blandede jeg lidt æble  i salaten, og det kan man godt gøre med fordel!

Fyldte svampe

Jeg lavede også nogle fyldte svampe, og de var dælme et hit!
Fyldte svampe
4 personer

Ingredienser:
  • ca.12-16 svampe, gerne mellemstore
  • ½ pk. pikantost
  • 2 små løg
  • 1 pakke bacon i tern
Tilberedning
  1. Rengør svampene og pil stokken og det yderste af svampene væk, så lamellerne bliver synlige.
  2. Skræl og skær løgene i små tern og varm en pande op med olie.
  3. Steg bacon nogenlunde sprødt og tilsæt løg. Når de er blevet bløde tilsættes osten og rør rundt til en ensartet masse.
  4. Fyldet kommes i svampene og de bages i ovn eller grill på omkring 200 grader i 15 min.

Kronen på værket:D


Til dessert havde jeg lavet en lækker rabarbertrifli, som jeg har tyvstjålet inde hos Birthe, jeg fulgte hendes opskrift og den findes  her.

Jeg undskylder på forhånd, hvis jeg har vrøvlet i dette indlæg, jeg er så træt efter opgaveskrivning hele dagen og har fanget mig selv i at sidde og nikke, mens jeg skrev dette...

- Maj :D

6 kommentarer:

  1. Mums de salat-forårsruller lyder gode, dem må jeg forsøge mig med - og salaten og de fyldte champignons skal da prøves. Jeg er vild med fyldte champignons :-)

    Dejligt at du kunne bruge opskriften på trifli, den er bare super lækker....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Jeg er også helt vild med fyldte champignons, og de her blev revet væk! Så en anden gang må jeg lave en ordentlig omgang :D

    Årh Birthe, den Trifli var gudespise, den smagte simpelthen sååå fortræffeligt!!!

    - Maj :D

    SvarSlet
  3. all of the food you make looks heavenly!!!!! <3 hope u had a nice weekend!

    SvarSlet
  4. Nææ uha de svampe lyder lige som noget for mig.
    Den vil jeg prøve.

    Eller dejlig blog:O)

    <3
    Pia Sabine

    SvarSlet
  5. Hi Megan :)

    Oh my you make me blush with those nice words - Thank you so much!

    Yes I had a lovely weekend with the in-laws and my beautiful nephew :D Then life doesn't get much better than that!

    - Maj :)

    SvarSlet
  6. Hej Pia Sabine :)

    Tusind tak for de søde ord, og de svampe kan hvertfald godt anbefales, de smager himmelsk!

    - Maj :)

    SvarSlet