onsdag den 12. januar 2011

Rødbedevegetter...

Aftensmaden, for mit vedkommende, var helt og aldeles vegetarisk! Manden er for macho til at kunne være vegetarisk, så han krævede kød, men det havde jeg ikek fået taget op af fryseren, så han fik en dåse tun og nogle rejer til sin pasta salat... He he he...

Rødbedevegetterne har jeg ikke fået siden jeg var barn/ung, da jeg boede hjemme, der lavede min far dem tit, da han er vegetar. Og jeg havde helt glemt hvor skønne de er.

"Farsen", som faktisk ligner tatar lidt - det troede Manden da han lige kastede
et blik på det ;D


Vegetterne er på panden og hygger. Ligner bare stadig bøffer!


Aftenens tallerken: Rødbedevegetter med en ordentlig gang tzatiki og en
frisk grøn salat med rugbrødscroutoner.


Rødbedevegetter
12-14 stk.

Ingredienser:
  • 100 g hvedeklid eller rasp (jeg brugte rasp...)
  • 80 g solsikkekerner
  • 1 æg
  • 400 g rødbeder
  • 200 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • olie
  • 2 tsk. timian
  • salt og peber
  • 4 spsk. kartoffelmel
Tilberedning:
  1. Rødbeder og kartofler skrælles, skæres i skiver og koges møre i vand ca. 30 min. Vandet hældes fra og sæt gryden tilbage på pladen og damp grøntsagerne tørre på eftervarmen.
  2. Grøntsagerne afkøles, i mens skæres løget i tern og lad  det småsnurre ved middelvarme til de er klare. Tilsæt da hvidløg og timian. Lad blandingen afkøle lidt.
  3. Klid/rasp, solsikkekerner og æg røres sammen.
  4. De let afkølede rødebed og kartoffelskiver kommes i en foodprocessor sammen med løgblandningen og findeles. Har man ikke en foodprocessor, så kan man mose det med en kartoffelmoser.
  5. Bland grøntsagerne med klid/rasp massen, og smag til med salt og peber, derefter skal det trække i ½ time.
  6. Rør kartoffelmel i.Form massen til små "bøffer" og steg dem ved middelvarme ca. 3 min. på hver side, læg dem i et ildfast fad, og færdigsteg dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
Disse vegetter er lækre, smukke og lette at lave. Desuden får man en dejlig behagelig fornemmelse i maven, da de på ingen måde er tunge!
Hvis man er en af dem som er fan af peberrod, så vil det sikkert smage dejligt i vegetterne. Jeg tror at jeg vil prøve at putte lidt æble i næste gang, og gøre dem lidt mere "friske".

Velbekommen!

- Maj

2 kommentarer:

  1. Det lyder lækkert, jeg elsker vegetarmad:)

    SvarSlet
  2. Også mig!
    Så vil de her altså passe perfekt til dig :D

    - Maj

    SvarSlet