Rødbedevegetterne har jeg ikke fået siden jeg var barn/ung, da jeg boede hjemme, der lavede min far dem tit, da han er vegetar. Og jeg havde helt glemt hvor skønne de er.
"Farsen", som faktisk ligner tatar lidt - det troede Manden da han lige kastede
et blik på det ;D
Vegetterne er på panden og hygger. Ligner bare stadig bøffer!
Aftenens tallerken: Rødbedevegetter med en ordentlig gang tzatiki og en
frisk grøn salat med rugbrødscroutoner.
Rødbedevegetter
12-14 stk.
Ingredienser:
- 100 g hvedeklid eller rasp (jeg brugte rasp...)
- 80 g solsikkekerner
- 1 æg
- 400 g rødbeder
- 200 g kartofler
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- olie
- 2 tsk. timian
- salt og peber
- 4 spsk. kartoffelmel
Tilberedning:
- Rødbeder og kartofler skrælles, skæres i skiver og koges møre i vand ca. 30 min. Vandet hældes fra og sæt gryden tilbage på pladen og damp grøntsagerne tørre på eftervarmen.
- Grøntsagerne afkøles, i mens skæres løget i tern og lad det småsnurre ved middelvarme til de er klare. Tilsæt da hvidløg og timian. Lad blandingen afkøle lidt.
- Klid/rasp, solsikkekerner og æg røres sammen.
- De let afkølede rødebed og kartoffelskiver kommes i en foodprocessor sammen med løgblandningen og findeles. Har man ikke en foodprocessor, så kan man mose det med en kartoffelmoser.
- Bland grøntsagerne med klid/rasp massen, og smag til med salt og peber, derefter skal det trække i ½ time.
- Rør kartoffelmel i.Form massen til små "bøffer" og steg dem ved middelvarme ca. 3 min. på hver side, læg dem i et ildfast fad, og færdigsteg dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
Disse vegetter er lækre, smukke og lette at lave. Desuden får man en dejlig behagelig fornemmelse i maven, da de på ingen måde er tunge!
Hvis man er en af dem som er fan af peberrod, så vil det sikkert smage dejligt i vegetterne. Jeg tror at jeg vil prøve at putte lidt æble i næste gang, og gøre dem lidt mere "friske".
Velbekommen!
- Maj
Det lyder lækkert, jeg elsker vegetarmad:)
SvarSletOgså mig!
SvarSletSå vil de her altså passe perfekt til dig :D
- Maj