mandag den 10. januar 2011

Italiensk spaghetti a la carbonara...

I går, søndag, fik vi en lækker lille ret, som jeg fandt i denne måneds "Spis Bedre", det er altså  et fremragende blad, som jeg er så glad for.
Jeg elsker alt italiensk, og pasta er ingen undtagelse, men det sjove er, at jeg aldrig har lavet en spaghetti carbonara, som jo er en klassiker! Men igår var dagen hvor jeg fik prøvet det, og hold da op hvor var det bare lækkert og ikke mindst super nemt.

Jeg tror grunden til jeg ikke har lavet det før, er at jeg har synes det var lidt underligt det med æg i retten, men det bliver lækkert og cremet!




Italiensk spaghetti a la carbonara
4 personer

Ingredienser:
  • 400 g spaghetti
  • 1 pakke bacon i tern
  • evt. lidt olie
  • 2 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 1 dl. fløde
  • 1 dl. revet parmesan
  • peber
Tilberedning:
  1. Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Tilsæt pastaen, når vandet koger og kog den som angivet på pakken.
  2. Steg bacon sprødt ved jævn varme, evt. i lidt olie.
  3. Skru ned for varmen, og tilsæt finthakket hvidløg, som ikke må brune/branke, da det ellers bliver bittert.
  4. Pisk æg og fløde sammen i en skål.
  5. Hæld spaghettien óp i en sigte når den er færdig, lad den dryppe af, og kom den tilbage i gryden og vend den sprøde bacon med hvidløg i.
  6. Skru op for varmen, og hæld æggemassen over pastaen. Varm op og rør i den hele tiden, til æggene gryner lidt. Det skal ikke blive til scrambled eggs, men stadig være cremet og lækkert.
  7. Anret straks i dybe skåle og drys med parmesan og friskkværnet peber og server straks.
Velbekommen :)

- Maj

2 kommentarer:

  1. Hej Maj.
    Faldt tilfældig over din blog for et par dage siden og jeg må sige at jeg er opslugt..
    Du ligner så meget mig og du gir inspiration. Håber det er ok at jeg følger med og afprøver dine lækre opskrifter.
    Og tricks fra ww kan jeg også altid bruge, da jeg selv har været en flittig gæst derinde og nok burde være det igen.
    Mange hilsner fra Rikke
    som glæder sig vildt til at prøve dine opskrifter :o)

    SvarSlet
  2. Hej Rikke :)
    Åhh hvor din kommentar varmer her i denne kolde tid, og jeg er kun glad for at jeg kan være til inspiration, og du tager bare alle de opskrifter du har lyst til!

    Og WW er jo ingen hemmelighed at jeg er ovenud glad for, uden dem, havde jeg aldrig tabt mig så meget, så kan godt forstå at du har været en flittig gæst :) :)

    - Maj

    SvarSlet