tirsdag den 11. januar 2011

Kylling i fad på brune ris med karry, ananas og kokos...

I aften stod den på en lækker og super nem ret, måske man kan fornemme, at jeg synes at nemme og hurtige retter er et stort plus, samtidig med at de smager lækkert!

Bare fordi noget er nemt, kan det jo også sagtens være lækkert og velsmagende, og i en travl hverdag med fuldtidsstudie, lektier, studiejob, træning, familie og venner, så er det virkelig rart at kunne lave noget hurtigt, så man ikke tyer til take away.

En af grundene til at jeg blev så overvægtig som jeg gjorde, var helt sikkert at jeg ofte tog den nemme løsning og bestilte fastfood, og det blev bare en rigtig grim uvane, som jeg heldigvis er kommet af med, specielt når jeg nu holder så meget af at lave mad og nyder det!

Billedet af vores aftensmad skal man tænke sig til, da jeg ikke havde fået sat mit memory card i mit kamera - flot Maj...

Anyways, her er opskriften på vores aftensmad:

Kylling i fad på brune ris med karry, ananas og kokos
4 personer

Ingredienser:
  • 3 dl. parboiled ris, jeg brugte brune ris, og der skal man lige være opmærksom på, at tiden i ovnen bliver betydeligt forlænget.
  • 4 kyllingeunderlår
  • 4 kyllingeroverlår
  • Karry og gurkemeje (gurkemejen kan sagtens udelades)
  • 1-2 spsk. mango chutney
  • Salt, peber
  • 2 dl. ananas, enten frisk eller fra dåse
  • 1 løg i tern
  • 200 g champignon, rensede og skåret i skiver
  • 1 lille dåse kokosmælk eller ½ stor dåse
  • 4 dl. hønsebouillon
Tilberedning:
  1. Kom risene i bunden af et stort ildfast fad.
  2. Krydr kyllingen med karry, salt og peber, brun dem på panden og læg dem derefter på risene.
  3. Rist champignonene med løg på panden, og fordel dem over kylling og ris, svits derefter ananasen og fordel ligeledes dem over ris og kylling.
  4. Bland hønsebouillon med kokosmælk, karry, gurkemeje og mango chutney og hæld det over ris og kylling.
  5. Stil det i en kold ovn og tænd på 200 grader, efter ca. 50-60 min. er maden klar, med brune ris tager det ca. 20 min. længere tid. Smag på risene og tag det ud af ovnen når de er klar, og tilsæt evt. mere væske undervejs hvis det når at fordampe alt for meget.
Serveres med ekstra mango chutney og pandebrød.

 Velbekommen

- Maj

2 kommentarer:

  1. Det lyder simpelthen så lækkert :) den ryger lige i gemmerne! super dejlig blog forresten :)

    SvarSlet
  2. Hej Line :)

    Og velkommen til min lille ydmyge blog, er glad for at du kan lide opskriften, den er også virkelig lækker!

    - Maj :D

    SvarSlet